„Dacă eşti invidios pe cei care au bani, nu mai sta degeaba, plângându-ţi de milă", a spus Rinehart. „Fă ceva ca să câştigi bani, petrece mai puţin timp la bere, fumând şi socializând şi mai mult timp muncind".
Rinehart susţine că singura modalitate de a câştiga bani mulţi este să munceşti şi mai mult, iar banii să îi investeşti pentru a produce şi mai mulţi. Miliardara este familiarizată mai degrabă cu a doua afirmaţie, în condiţiile în care a moştenit de la tatăl său, care a murit în 1992, o afacere în industria miniera de 75 de milioane de dolari.
În ultimii 20 de ani, Rinehart a multiplicat suma, ajungând la o avere de 386 de milioane de dolari. „Şi probabil că a reuşit acest lucru, după ce a muncit din greu, dar în cursa pentru a deveni superbogat, contează foarte mult şi cu ce începi", comentează HuffPost.
O insultă la adresa muncitorilor
Fructificând la maximum resursele Australiei, Gina Rinehart şi-a crescut averea până la 29,17 miliarde de dolari. Practic, australianca produce 598 de dolari pe secundă şi peste un milion de dolari la fiecare jumătate de oră, iar dacă tragem linie, la sfârşitul zilei ajungem la ameţitoarea sumă de 52 milioane de dolari. Gina Rinehart este cea mai bogată femeie din lume, surclasându-le pe Christy Walton, văduva lui Wal-Mart, fondatorul companiei John Walton, grup ce deţine monopolul pe piaţa de retail din SUA.
Potrivit unui studiu recent, aproape 70% dintre copiii celor mai bogaţi oameni din lume lucrează în companiile familiei, ceea ce le oferă un avans în cursă,comparativ cu ceilalţi. Comentariul Ginei Rinehart a stârnit o adevărată furtună în Australia, unde este cea mai bogată persoana.
Şeful Trezoreriei a declarat că „ceea ce a spus această femeie este o insultă la adresa milioanelor de de muncitori australieni care merg cu conştiinciozitate la serviciu în fiecare zi pentru a-şi plati taxele şi pentru a-şi hrăni copiii", scrie Sydney Morning Herald.