Ce porecle au avut politicienii în tinereţe

Ce porecle au avut politicienii în tinereţe

Leul, Danezu’, Vulturu’ sau Şică sunt câteva dintre supranumele pe care şi le amintesc demnitarii românii că le-au primit în adolescenţă.

"Un puşti un pic mai vânos şi mai bătuş", se autocaracterizează deputatul William Brânză, amintindu-şi de copilărie. Pentru că era mai aprig şi mai mânios decât ceilalţi i se spunea Leul. "Am făcut box în tinereţe, am fost legitimat la un club din Prahova, coleg cu Doroftei. De acolo mi se trăgea porecla", povesteşte deputatul.

Senatorul Dan Coman Şova a avut două porecle în copilărie. "În gimnaziu mi se spunea Pianistul. Eu studiasem mulţi ani la şcoala de muzică Din Lipatti şi am primit porecla de la noii mei colegi, după ce m-am mutat la şcoala Iulia Haşdeu", îşi aminteşte senatorul PSD. Pianistul a fost până în liceu, după care a devenit Danezu’. În primul rând pentru că îl chema Dan şi apoi pentru că era cu mult mai blond decât este acum.

Din clasa a X-a, Nicolae Bănicioiu a devenit Doctorul pentru toţi colegii. "Le-am zis ca vreau să dau la Medicină şi de atunci au început să-mi zică aşa. Eram în colaborare cu unii dintre colegii mei. Eu mergeam la Chimie, Anatomie, Fizică, le făceam temele şi le dădeam în pauză, iar ei mă ajutau la Matematică şi alte discipline", îşi aminteşe Bănicioiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ursu’ la nevoie se cunoaşte

Toată copilăria, Ludovic Orban a fost Şică. "Aşa mi-au spus cei din familie până în prima parte a facultăţii", povesteşte deputatul PNL. Alintul nu are o explicaţie foarte clară, "pur şi simplu vine de la Laios, Laiosică".

Marius Spânu ştie foarte bine de unde i se trăgea porecla de Ursu`. "Eram destul de dolofan şi un mare admirator al personajului Ursu’ din Cireşarii. Era şi un fel de idol pentru mine şi încercam tot timpul să-l copiez. Ajutam pe toată lumea, pe vecinii din scară şi aşa mi-a rămas porecla pentru o bună parte din copilărie", îşi aminteşte deputatul Spânu.

Senatorul Iulian Bădescu a fost pentru o bună perioadă de timp "Bădet". "Aşa îmi spuneau toţi colegii. Era un fel de prescurtate a numele meu. Pentru puţin timp, unii îmi spuneau Grasu, dar asta mai mult pe la spate, când nu-i auzeam eu, pentru că le cam era frică să-mi zică aşa. Iar în locul unde am copilărit eu mi se spunea Ciuli în loc Iuli", îşi aminteşte senatorul.

Vulturu’ intră pe frecvenţă cu taximteriştii

Deputatul Tudor Ciuhodaru, medic de profesie, poartă porecla de Vulturu’ şi stă afişată pe uşa biroului său de la camera de gardă a Unităţii de Primire Urgenţe Iaşi. "Toată lumea mă ştie de Ciuho, o prescurtare a numelui meu. Cealaltă, Vulturul, are o istorie ceva mai interesantă. Am instalat un sistem pentru staţii emisie-recepţie ca să comunicăm mai repede şi mai uşor între medici, asistenţi şi brancardieri. Problema era că frecvenţele noastre interferau cu cele ale taximetrelor. Aşa au hotărât colegii mei să-mi dea şi un nume de cod şi a rămas Vulturul", explică deputatul Ciuhodaru.

În liceu, Lia Olguţa Vasilescu a fost Oana. "Colegilor mei li se părea că semăn foarte bine cu Oana Sârbu. Şi acum mai sunt dintre prieteni care mă ştiu tot de Oana", îşi aminteşte parlamentarul.

Teodor Meleşcanu a fost "Mele" de când se ştie, aşa îi spuneau colegii de şcoală, la fel îl strigau coechipierii din echipa de fotbal sau cei din echipa de polo. Tot Mele îi mai spun şi o parte dintre colegii de partid, însă doar cei apropiaţi.