Ce faci dacă varza e prea acră sau sărată. Sfaturile chef-ului Sorin Bontea
- Andra Puiu
- 12 noiembrie 2022, 21:06
Multe dintre gospodine au pățit ca varza pentru sarmale să fie prea acră sau prea sărată. Totuși, chef Sorin Bontea a venit în ajutorul lor cu mai multe sfaturi.
Dacă măcar o dată te-ai confruntat cu această problemă trebuie să știi că cea mai simplă metodă este să speli varza foarte bine sau să o lași la înmuiat în apă peste noapte. Totuși, dacă observă că varza este prea sărată sau prea acră fix când începi să faci sarmalele, poți să o lași într-un vas cu apă pentru 30-60 de minute. În funcție de cât de sărată este varza, o poți lăsa mai mult sau mai puțin. De asemenea, este recomandat să schimbi apa de câteva ori.
Cu toate acestea, chef Sorin Bontea a dezvăluit care este soluția pentru a scăpa de această problemă. Bucătarul susține că metoda sa are întotdeauna succes. De asemenea, după ce urmează acești pași, poate pregăti fără griji sarmalele. Îți voi prezenta pașii pe care câștigătorul Asia Express îi urmează.
Metoda folosită de Sorin Bontea dacă varza e prea sărată sau acră
Chef-ul a explicat că pentru două sau trei kilograme de varză acră ai nevoie de aproximativ 600 de grame de carne tocată de porc și vită, o jumătate de ceașcă de orez, 200 g ceapa, ulei pentru prăjit, costiță afumată, două sau trei linguri de bulion, două sau trei frunze de dafin, cimbru, mărar, sare, piper.
În plus, dacă varza este prea acră sau prea sărată, Sorin Bontea spune că el spală foarte bine frunzele cu apă călduță. Ulterior, le lasă într-un castron cu apă timp de o oră și jumătate. În tot acest timp, chef-ul curăță ceapa, o spală și o toacă mărunt. După acest pas, o pune la călit în puțin ulei, la foc mic, pana când devine sticloasă. Ulterior, el adăuga și orezul pe care îl lasă la călit timp de două sau trei minute. În final, el amestecă carnea cu toate ingredientele enumerate și puțină apă pentru a o frăgezi.
Cu toate acestea, Bontea mai are un truc pentru această problemă. Pentru frunzele de varză mici, el recomandă să fie tăiate mărunt și să fie puse pe fundul oalei în care vor fi așezate sarmalele. Ulterior, poți adăuga peste ele sarmalele și costița, un rând de sarmale și unul de costiță. Ultimul strat va fi la fel ca primul, adică cu varză tocată. După ce le-ai așezat pe toate, toarnă puțin bulion și lasă-le să fiarbă până sunt gata. Mai poți adăuga apă din când în când dacă este nevoie, potrivit Ego.ro.