Cum să reziste bulionul mai mult. O rețetă foarte simplă, dar eficientă

Cum să reziste bulionul mai mult. O rețetă foarte simplă, dar eficientă Secretul pentru un bulion ca al bunicii / Sursă foto: Youtube

Majoritatea gospodinelor au început să pregătească bulionul pentru la iarnă, iar specialiștii au dezvăluit trucul prin care să-l păstreze mai mult timp. Trebuie pus un ingredient în el și va rămâne gustos ca la început.

Gospodinele pregătesc în această perioadă rezervele pentru cămara de care se va bucura toată familia pe timpul iernii. Ele au început să facă zacuscă de legume, zacuscă de pește, vinete la borcan, tocană de legume, murături și bulion. Bucătarii au dezvăluit cum să păstrezi bulionul până în primăvară.

Bulionul este folosit în foarte multe rețete, iar specialiștii au declarat că acesta poate dura luni întregi, dacă îl prepari cum trebuie. Gospodinele trebuie să adauge în el hrean pentru a își păstra gustul și culoarea.

Rețetă de bulion

Pentru a face bulion ai nevoie doar de câteva ingrediente:

Ne puteți urmări și pe Google News

6 kg de rosii frumoase si coapte 2 tije cu frunze de telina o bucatica de hrean (pentru culoare) 3 lingurite rase de sare neiodata (pentru conserve)

După ce faci roșiile pastă, curăță hreanul și 2 frunze de țelină. Specialiștii recomandă să le pui la fiert în oala cu roșiile pentru gust, dar și pentru ca bulion să se păstreze în stare perfectă. Este cel mai potrivit să fierbi totul preț de o oră într-un recipient mare. Ține cont de faptul că roșiile vor face o spumă, iar aceasta își va dubla volumul la un moment dat.

Alege o oală mai mare decât ar fi necesar ca să nu riști să dai din produs pe aragaz sau să murdărești toată bucătăria. Trebuie să amesteci tot din 15 în 15 minute pentru a nu avea probleme. Cel mai bine este să folosești un suport de fier pe care să îl pui mai întâi pe rama ochiului de la aragaz, ulterior să atașezi recipientul ales, potrivit Playtech.

Cum se păstrează bulionul la borcan

Bulionul de roșii se îmbuteliază în sticle de diverse dimensiuni, cu gura mai largă sau mai strâmtă, în funcție de preferințe. După ce ați desfăcut un borcan pentru a găti din el, trebuie turnat puțin ulei peste pentru a nu se depune mucegaiul.

Nu uita de sterilizarea borcanelor. Prin acest procedeu se distrug microorganismele (bacterii, spori de mucegai) și conservele se păstrează în bună regulă. Temperatura optimă de sterilizare este 105 – 110 grade Celsius.