Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, joi, că Guvernul a sesizat Curtea Constituţională (CCR) în legătură cu blocarea de către preşedintele Iohannis, a  propunerilor de numire a miniștrilor interimari.

La rândul său CCR a reacţionat la această sesizare şi a răspuns că a stabilit ca până pe data de 11 septembrie să exprime un punct de vedere în legătură cu această sesizare.

Termenul pentru şedinţa de judecată se stabileşte ulterior.

„Dacă domnia sa (Klaus Iohannis – n.r.) va veni cu propunerea pentru miniștrii interimari, o parte din sesizare nu își va mai avea obiect. Dar noi în sesizare am vorbit și despre cele cinci propuneri pentru miniștri PSD pentru că încă nu avem o motivație pentru respingere. Eu cred că ar trebui să vedem această sesizare către Curtea Constituțională și ca un mijloc de a avea niște reguli pe viitor, pentru că dincolo de lupta politică nu este nevoie și nu este oportun să blocăm activitatea Guvernului având în vedere că sunt proiecte pe care le facem pentru cetățeni”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă, potrivit stirileprotv.ro

Te-ar putea interesa și: