Patologul criminalist Dr. Michael Baden a fost angajat de fratele pedofilului, Mark Epstein, pentru a-i analiza autopsia, după ce a fost găsit spânzurat în celula sa din Manhattan, în august.

„Cred că dovezile indică un omicidiu mai degrabă decât o sinucidere”, a insistat Baden pentru Fox News în această dimineaţă. “Fratele este îngrijorat de faptul că dacă Epstein a fost ucis, atunci alte persoane care au informații ar putea fi în pericol”, a insistat Baden, sugerând jucători puternici care ar putea fi implicați în moartea lui Jeffrey.

Baden a spus că există semne de activitate neobișnuită din prima zi a autopsiei, sugerând că rănile sunt „mai concordante cu strangularea cu ajutorul cuiva din interior”. Baden a remarcat trei oase fracturate în tiroida traficantului sexual afirmând că nu a mai văzut niciodată la o moarte prin spânzurare în 50 de ani de meserie”. „Spânzurarea nu provoacă ruperea acestor oase, ci doar omuciderea”, a insistat el pentru Fox.

Baden a solicitat, de asemenea, ca procurorii federali să elibereze constatările din probele de ADN

„Au luat probe de sub unghii pentru a vedea dacă există alt ADN, dar n-a fost eliberat rezultatul, şi nici alte informații”, a spus el. De asemenea, el a pus sub semnul întrebării presupusa „defalcare totală a securității”, cu coincidențele „extrem de improbabile” ale celor doi gardieni care dormeau, în timp ce camerele video din celula și holul lui Epstein nu funcționau.

“Ocazional, un paznic adoarme – niciodată doi paznici în același timp”, a spus el pentru Fox.

„Problema ar fi acesta, a venit cineva și să-i provoace moartea?” Patologul a spus că erau oameni dornici să ucidă pedofilul. „Erau alte 800 de persoane în unitatea de corecție, iar majoritatea ar fi dorit să pună mâna pe el”. Cu toate acestea, a subliniat, „Un număr de oameni trebuiau implicați dacă acesta a fost un omicidiu”. “Au trecut 80 de zile și fratele simte că ceva nu este în regulă”, a spus Baden. „El crede că fratele său nu avea de gând să se sinucidă, şi vrea să obțină informațiile pe care nu le-a primit până acum”.