Cazul Intact: Stelian Negrea a transmis la CNA datele solicitate

Cazul Intact: Stelian Negrea a transmis la CNA datele solicitate

Jurnalistul Stelian Negrea a transmis Consiliului Naţional al Audiovizualului datele solicitate, înainte ca instituţia să se poată pronunţa asupra ingerinţelor manageriale în partea editorială, semnalate în cazul Intact Media Group.

Fostul şef al Departamentului Investigaţii al trustului Intact, Stelian Negrea, a transmis Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), aşa cum îi fusese solicitat, o scrisoare în care menţionează emisiunile Antena 3, în care au fost difuzate stiri “comandate".

Reamintim că CNA a adresat o astfel de solicitare jurnalistului Stelian Negrea, înainte de a adopta o decizie în cazul ingerinţelor manageriale în partea editorială, semnalate de fostul şef al Departamentului Investigaţii al trustului Intact.

"Consider că ingerinţele editoriale şi cenzură, prevăzute de articolul 6 al Legii audio-vizualului, se referă atât la materialele apărute, cât şi la cele care nu au mai putut să apară, din cauza aceloraşi ingerinţe editoriale, precum şi la materialele care urmau să apară în viitorul apropiat, dacă aş fi ales să coordonez acest departament în continuare, prin semnarea acelui contract cu clauze abuzive", îşi începe scrisoarea Stelian Negrea, care continuă: "(…) Interesul public de a informa telespectatorii a fost viciat profund atât în cadrul materialelor care au apărut, dar şi a celor care nu au mai apărut, cât şi prin prisma existenţei posibilităţii ca unele materiale să apară în viitorul apropiat prin filtrul liniei editoriale care mi-a fost trasată şi care a alterat profund şi iremediabil dreptul constituţional la o informare corectă şi echilibrată a telespectatorilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, prin contractul pe care Intact Media Group mi l-a impus prin semnaturile celor doi directori, eu, în calitate de coordonator al Departamentului de Investigaţii, urmam să fiu tranformat într-o simplă unealtă a intereselor politice şi de afaceri ale patronatului (asa după cum se poate vedea din modul în care directorul general, domnul Codruţ Şereş, se raporta la companiile care nu aveau publicitate sau cu care aveau un diferend juridic ori la oponenţii politici ai d-lui Dan Voiculescu".

Evenimentul zilei redă, în continuare, cele mai importante pasaje din scrisoarea adresată CNA de către Stelian Negrea:

- Un prim exemplu de ingerinta editoriala a constituit-o solicitarea expresa venita din partea conducerii Intact Media Group de strangere de orice fel de informatii despre compania RCS&RDS - cu care Antena TV Group (care are aceeasi actionari ca si Intact Media Group) se afla intr-un diferend juridic pe care sa le convertim in articole de presa care sa apara in toate mediile print, online si tv ale Intact Media Group. Drept dovada a acestei ingerinte editoriale a conducerii Intact Media Group in activitatea Departamentului de Investigatii sta o prima stire trimisa catre Alin Romascan, directorul de stiri de la Antena 3, despre o posibila ancheta pe care Parlamentul urma sa o demareze in cazul in care RCS&RDS ar fi urmat sa achizitioneze UPC.

Stirea respectiva a aparut pe fluxul de stiri al Antena 3 in jurul datei de 12.03.2011 dupa ce aceasta a fost prelucrata video de catre Departamentul de Stiri al Antena 3. Informatia am trimis-o pe adresa de email alin.romascan@antena1.ro (imi este imposibil sa avansez o data certa pentru ca pe site-ul www.antena3.ro nu mai pot fi gasite online toate stirile aparute pe fluxurile de stiri dintr-o anumita zi, insa cred ca stirea poate fi gasita in monitorizarile CNA). Ingerintele editoriale ale conducerii Intact Media Group pe subiectul RCS&RDS au continuat pe subiecte legate de “efectele nocive" ale posibilei preluari de catre RCS&RDS a rivalilor de la UPC au fost realizate nu numai de catre Departamentul de Investigatii al Intact Media Group, ci si de catre alti jurnalisti din Departamentul de Stiri al Antena 3 conform numeroaselor stiri aparute pe fluxurile Antena 3 in perioada 01.03-15.04.2011, asa cum poate rezulta dintr-o monitorizare a CNA pe subiectul respectiv in perioada mentionata.

O alta dovada a faptului ca Departamentul de Investigatii lucra pentru toate mediile print, online si tv sunt doua stiri livrate de catre mine catre Financiarul si aparute pe 17.03.2011 (http://www.fin.ro/articol_58155/actionarii-minoritari-ai-rcsrds-confirma-negocierile-pentru-preluarea-upc.html) si 22.03.2011 (http://www.fin.ro/articol_58336/director-rcsrds-asociat--intr-o-firma-cu-rivalii-de-la-upc.html) care ulterior au fost preluate de Departamentul de Stiri al Antena 3 si convertite in stiri aparute in aceleasi zile pe fluxurile de stiri ale Antena 3. Aceasta este o dovada a colaborarii dintre Departamentul de Investigatii al Intact Media Group si mediile online, print si tv ale acestui trust de presa. Important de mentionat este si faptul ca dupa ce CNA a mediat in data de 07.04.2011, o intalnire intre compania RCS&RDS si Antena TV Group pe marginea diferendului juridic dintre cele doua companii, conducerea Intact Media Group prin domnul Codrut Seres ne-a specificat faptul ca respectiva campanie de presa dusa pe Antena 3 impotriva companiei RCS&RDS trebuie continuata asa cum reiese din inregistrarile unei sedinte editoriale la care din data de 12.04.2011 tinuta in cladirea INAV unde erau birourile Departamentului de Investigatii vizavi de Radio Romantic si pe acelasi etaj cu birourile realizatorului tv al Antena 1, Dan Capatos.

O monitorizare a stirilor Antena 3 din perioada respectiva va releva faptul ca pe fluxurile de stiri ale respectivului post au continuat sa apara materiale despre compania RCS&RDS, materiale care nu au fost realizate de catre Departamentul de Investigatii ci, cel mai probabil, de catre Departamentul de Stiri al Antena 3.

- O alta ingerinta editoriala o constituie solicitarea conducerii Intact Media Group de a furniza in mod constant informatii despre doamna Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, care sa fie convertite apoi in materiale de presa care fie au aparut deja, fie urmau sa apara in mediile prin, online si tv ale trustului de presa. In mai multe discutii si sedinte redactionale cu directorul general al Intact Media Group, dl. Codrut Seres, mi-a fost indicata ca unul dintre subiectele principale ale Departamentului de Investigatii al Intact Media Group Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea. In emisiunea “Se intampla in Romania" difuzata de postul Antena 3 in data de 25.03.2011 ora 11.00 am fost invitat si prezentat in calitate de SENIOR EDITOR ANTENA 3 de catre moderatoarea Maria Coman.

Printre altele, un subiect dezbătut a fost cel legat de modul in care proiectele din Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) derulat de ministerul dezvoltarii regionale si turismului au fost directionate catre autoritatile locale, dezbaterea fiind in perfecta concordanta cu solicitarile care mi-au fost indicate de catre conducerea Intact Media Group in a strange si interpreta in cheie negativa informatiile legate de ministrul dezvoltarii regionale si turismului.

- O alta ingerinta editoriala care se inscrie in linia editoriala trasata de conducerea Intact Media Group de furnizare de informatii constante despre oponentii politici ai aliantei politice din care face parte domnul Dan Voiculescu, patronul trustului Intact, este discutarea in cadrul emisiunii “Se intampla in Romania" din data de 22.03.2011 ora 11.00 a unor informatii legate de faptul ca o parte a firmelor care au castigat licitatii publice de la Centrala Nucleara de la Cernavoda au sponsorizat partidul de guvernamant in 2009 sau in anii precedenti. Din nefericire aceasta emisiune nu mai este valabila pe pagina de internet www.antena3.ro la rubrica inregistrari desi a fost difuzata intr-o zi de marti si desi emisiunile din respectiva saptamana pot fi toate accesate, alimentandu-mi suspiciunile ca a fost stearsa cu intentie.

In nici un moment, conducerea Intact Media Group nu ne-a solicitat sa facem publice informatii despre faptul ca o parte din aceste firme au avut contracte de sponsorizare in anii anteriori si cu PNL si PSD, partide politice care formeaza o alianta politica cu patronul trustului Intact, domnul Dan Voiculescu, ceea ce ar fi permis o informare corecta a telespectatorilor. Pe fluxurile de stiri de pe Antena 3 din ziua respectiva fost preluata o stire din emisiunea “Se intampla in Romania" si pe baza informatiilor stranse in calitate de sef al Departamentului de Investigatii al Intact Media Group iar in emisiunea din data de 23.03.2011 ora 11, subiectul a fost reluat cu alti invitati si cu acelasi titlu din ziua precedent “Cernavoda, pusculita pentru PD-L".

- O alta ingerinta editoriala se refera la solicitarea conducerii Intact Media Group de a strange orice fel de informatii compromitatoare despre senatorul PD-L, Valentin Calcan, in perioada in care in spatiul public se discuta despre o posibila modificare a majoritatii in Senat in favoare Opozitiei din care face parte si domnul Dan Voiculescu, patronul trustului de presa Intact, care este chiar unul dintre liderii aliantei de opozitie, USL. In nenumarate discutii si sedinte editoriale (23.03.2011, 24.03.2011, 30.03.2011, convorbiri pe care le-am pus la dispozitia CNA cu ocazia audierii publice din 17.05.2011) conducerea Intact Media Group mi-a solicitat informatii compromitatoare despre senatorul PD-L, Valentin Calcan, care urmau sa fie convertite in materiale ce urmau sa apara pe fluxurile de stiri ale Antena 3.

Dupa ce initial i-am furnizat dlui Codrut Seres, directorul general Intact Media Group, o serie de informatii despre respectivul senator, acesta nu a parut multumit de acestea, chemandu-ma in biroul sau unde mi-a furnizat alte informatii despre o anumita companie pe care senatorul respectiv o cumparase pe vremea cand era deputat PSD sip e care ar fi falimentat-o cand era senator PD-L. La incercarile mele de a tergiversa acest material impus, domnul Seres mi-a replicat; “daca tu nu reusesti intr-o dupa amiaza ce reusesc eu in 10 minute inseamna ca avem o problema".

Ulterior intr-o alta discutie, domnul Codrut Seres mi-a spus ca senatorului respectiv trebuie sa i se dea “un mesaj, ca intelege el", ceea ce eu interpretez ca fiind pe langa o ingerinta editoriala si ca pe un santaj editorial la adresa unui parlamentar al Romaniei. Pe 28.03.2011 am trimis de pe adresa stelian.negrea@antena3 catre adresele alin.romascan@antena1.ro si marius.huc@antena3.ro o stire cu titlul “Senatorul faliment". Dupa o alta discutie cu dl Codrut Seres in data 30.03.2011 in care printre alte subiecte, domnul Seres s-a exprimat referindu-se la senatorul PD-L drept “Calcan, durerea mea" . Stirea a intrat pe fluxurile de stiri ale Antena 3 dupa ce Codrut Seres mi-a replicat ca “transmiteti-mi si mie ce dati si cand le dati ca sa ii mai trag de maneca pe baietii astia (n.r. referindu-se la sefii stirilor Antena 3, Alin Romascan si Marius Huc)". De aici rezulta o ingerinta editoriala atat asupra Departamentului de Investigatii al Intact Media Group dar si asupra Departamentului de Stiri al Antena 3 pentru ca stirea respectiva a intrat pe fluxurile de stiri ale Antena 3, dupa ce, directorul general al Intact Media Group, Codrut Seres, a fost informat ca stirea respectiva este gata si a fost trimisa sefilor de stiri de la Antena 3. Stirea a intrat pe fluxurile de stiri Antena 3, pe data de 30.03.2011, atat in jurnalul de stiri de la miezul noptii (orele 00.18), cat si in fluxurile de stiri din cursul noptii si in “Stirile Diminetii" de la Antena 3 din data de 31.03.2011 orele 06.35. Monitorizarile CNA asupra datelor indicate vor releva existenta stirii pe fluxurile de stiri ale Antena 3.

- Un alt exemplu de cenzura se refera la interdictia expresa enuntata de catre directorul general al Intact Media Group, Codrut Seres, ca Departamentul de Investigatii sa realizeze anchete sau alte materiale jurnalistice despre vicepresedintele Senatului, domnul Dan Voiculescu, patronul trustului Intact si unul dintre liderii USL. Daca despre domnul Dan Voiculescu ni s-a spus in clar ca un avem voie sa scriem nimic negativ, in schimb solicitarile legate de opozantii sai politici erau tot mai dese. Intr-o sedinta editoriala din data de 04.04.2011 (inregistrare pe care am pus-o la dispozitia CNA) Codrut Seres, directorul general al Intact Media Group, ne-a spus ca senatorul Dan Voiculescu nu poate face obiectul vreunei anchete a Departamentului de Investigatii blocandu-mi astfel dorinta de a ancheta din punct de vedere jurnalistic declaratia de avere a senatorului Dan Voiculescu care abunda in contracte cu statul la fel ca oricare alt parlamentar al oricarui partid politic, ale caror afaceri fac in fiecare zi obiectul unor dezvaluiri/anchete/stiri pe fluxurile de stiri dar si in emisiunile de dezbateri politice de la Antena 3. Consider ca pe de o parte am fost supus unei cenzuri, iar, pe de alta parte, publicul Antena 3 a fost lipsit de informatii/dezbateri/dezvaluiri menite sa clarifice aspectele neelucidate din declaratia de avere a domnului Dan Voiculescu. O alta informatie care prin acest tip de cenzura nu a putut fi dezbatuta si analizata corespunzator de Departamentul de Investigatii se refera la verdictul dat de Inalta Curte de Casatie si Justitie de colaborare a domnului Dan Voiculescu cu fosta Securitate.

- O alta ingerinta editoriala se refera la solicitarea expresa a conducerii Intact Media Group de a strange informatii despre firma UTI despre care ni s-a spus ca a decis sa actioneze in judecata spre sfarsitul lunii martie Antena 3 pentru o serie de materiale aparute pe acest post tv la adresa respectivei companii. Pe langa materialul despre compania UTI pe care l-am furnizat catre Financiarul, Codrut Seres mi-a trimis pe 25.03.2011, atat mie cat si lui Alin Romascan, directorul de stiri de la Antena 3, (conform corespondentei purtate pe email pe subiectul “materialul despre UTI" pus la dispozitie CNA) un material intitulat uti-elicitatie-spend.ro.docx in care erau prezentate o serie de informatii referitoare la o presupusa relatie intre un fost angajat al fostului Inspectorat General in Comuncatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) si un fost angajat al UTI.

- Cum ingerintele editoriale solicitate de dumneavoastra consider ca se refera nu doar la stirile realizate de Departamentul de Investigatii aparute, , ci la materialele care ar fi urmat sa apara, mentionez ca in prima sedinta editoriala cu domnul Codrut Seres, conducerea Intact Media Group mi-a solicitat, in mod expres, sa caut informatii compromitatoare despre anumite companii, printre care, in mod clar a fost mentionata compania Farmec Cluj si, ulterior Albalact, pentru ca nu aveau contracte de publicitate cu entitatile trustului Intact, in schimb aveau astfel de contracte cu Pro Tv. Acest lucru rezulta din inregistrarea sedintei editoriale din data de 30.03.2011 pe care am pus-o la dispozitia CNA dar si din sedintele de sumar anterioare. De altfel, cele doua firme nu erau singurele care, ca si in cazul companiei RCS&RDS impotriva careia a fost dusa o campanie sustinuta pe toate mediile print, online si tv ale trustului Intact in lunile martie si aprilie 2011, s-ar fi aflat in fata unor anchete jurnalistice plasate in sfera santajului editorial. Din aceleasi inregistrari din data de 30.03.2011 reiese foarte clar cum conducerea Intact Media Group aproba ca impotriva a zeci de companii nationale si internationale cu care nu au incheiat un contract de publicitate sa fie demarate in orice moment anchete jurnalistice. Domnul Codrut Seres mi-a cerut sa-i furnizez pe email lista cu cele cateva sute de firme cu care trustul Intact avea sau nu avea contracte de publicitate pentru a o trimite si Departamentului de Vanzari care sa verifice, la randul sau, lista de firme respectiva pentru a fi siguri de numele firmelor cu care entitatile trustului Intact aveau contracte de publicitate, astfel incat Departamentul de Investigatii “sa nu traga gloante degeaba", conform aceleasi inregistrari din data de 30.03.2011. Ulterior, intr-o alta sedinta editoriala, domnul Codrut Seres m-a asigurat ca lista cu firmele respective este in lucru la Departamentul de Vanzari si in toate entitatile trustului Intact. Din punctul meu de vedere, aceasta atitudine a conducerii trustului Intact denota indicarea unei politici de santaj editorial la dresa acestor companii si faptul ca Departamentul deInvestigatii pe care l-am coordonat ar fi avut ca scop si strangerea de informatii compromitatoare despre companiile cu care trustul Intact nu avea contracte de publicitate urmand ca aceste informatii sa fie folosite sau nu in cadrul unor articole de pres ape Antena 3 si in celelalte entitati media prin/online ale trustului Intact.

- Un alt exemplu de cenzura se refera la modul in care domnul Codrut Seres mi-a cerut, in mod expres, sa nu ii contactez IN ORICE FEL DE PROBLEMA JURNALISTICA pe membrii conducerii companiei Tehnologica Radion cu care entitatile trustului Intact aveau un contract de publicitate, fiind eliminata din start posibilitatea realizarii unei anchete jurnalistice legate de practicile neortodoxe din punctul meu de vedere prin care aceasta firma apropiata PD-L isi adjudeca contracte de sute de milioane de euro din bani publici. In aceeasi sedinta editoriala din 30.03.2011, conducerea Intact Media Group mi-a spus “sa-i las in pace" pe cei de la Tehnologica Radion. Spre deosebire, despre firma Delta ACM ’93, un alt constructor care castiga, in opinia mea, in mod similar cu Tehnologica Radion contracte cu statul fiind la randul ei apropiata PD-L, puteam demara anchete jurnalistice. Aceasta companie nu avea contracte de publicitate cu entitatile media ale trustului Intact. De aici rezulta in mod limpede modul in care conducerea trustului intelegea sa separe companiile in functie de interesele de afaceri ale grupului de presa, iar nicidecum de interesul public.

- Un alt gen de ingerinta editoriala se refera la solicitarea conducerii Intact Media Group de a realiza un material despre o “iminenta" majorare a pretului la gaze naturale, dupa ce dl. Codrut Seres avusese o intalnire cu directorul general al GDF Suez Romania, dl. David Ivonnick. In cea de-a doua parte a lunii martie, am fost chemat de catre dl. Seres care mi-a inmanat o serie de documente pe care le primise din partea directorului GDF Suez (pe care le-am prezentat in cadrul audierii publice din 17.05.2011) si din care reiesea necesitatea iminenta a majorarii pretului la gaze in perioada imediat urmatoare. Stiuta fiind politica editoriala a Antena 3, in care orice fel de majorare a pretului la gaze era vazuta defavorabil si ca o consecinta a actiunilor nesabuite ale actualui partid de guvernamant aflat in conflict deschis cu patronul Intact, domnul Dan Voiculescu, unul dintre liderii formatiunii de opozitie USL, mi s-a spus sa realizez un material din care sa reiasa ca operatorii de gaze nu au alta solutie decat majorarea pretului la gaze, punct de vedere care insa sa nu fie insusit oficial de trust. In discutiile ulterioare cu conducerea Intac Media Group nu s-a mai mentionat nimic despre realizarea acestui material si pentru ca sirul de ingerinte a continuat in mod constant dar si pentru ca din cate am observat, la cateva zile distant de discutia respectiva, pe postul Antena 3 a aparut un material care indeplinea intr-o mare proportie cerintele enuntate mai sus. Trebuie mentionat ca trustul Intact se afla, in acea perioada, in negocieri avansate, conform declaratiilor conducerii Intact Media Group, cu GDF Suez pentru incheierea unui contract de publicitate cu GDF Suez conform declaratiilor conducerii Intact Media Group.

- O alta ingerinta editoriala se refera la solicitarea conducerii trustului Intact de a strange informatii despre licitatiile primarului sectorului 2 Neculai Ontanu, de la PD-L, dar in nici o alta imprejurare nu mi s-au solicitat informatii despre primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, PNL, primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, PC, Marian Vanghelie, PSD sau despre primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, semn ca politica editoriala a Departamentului de Investigatii trebuia sa urmeze linia editoriala generala a trustului Intact prin care erau atacati intr-o majoritate covarsitoare primari si oameni politici ai PD-L si erau prezentati intr-o lumina favorabila primari ai aliantei politice de opozitie USL, din care face parte si domnul Dan Voiculescu, patronul trustului Intact.

- O alta ingerinta editoriala, care vine sa sustina in plus ca materialele realizate de Departamentul de Investigatii trebuiau sa fie orientate covarsitor impotriva membrilor oponentilor politici ai patronului trustului Intact domnul Dan Voiculescu, este si cea legata de actualul primar al municipiului Baia Mare, dl. Catalin Chereches. Intr-o sedinta editoriala din 04.04.2011 (inregistrare pe care am pus-o la dispozitie CNA) conducerea Intact Media Group ne-a solicitat, printre altele, sa fim mai atenti la alegerile din municipiul Baia Mare si, mai ales, asupra lui Catalin Chereches care la vremea respective se prefigura ca un posibil candidat al PD-L. Ulterior, dupa ce domnul Catalin Chereches a devenit pe 11.04.2011 candidatul oficial al formatiunii politice a opozitiei USL din care face parte si patronul trustului Intact, senatorul Dan Voiculescu, ni s-a spus “sa-l lasam" in pace (conform inregistrarilor din data de 12.04.2011 pe care de asemenea le-am pus la dispozitia CNA), dosarul DNA despre posibilele fapte de coruptie al lui Catalin Chereches nemaiavand valoare jurnalistica. Conducerea trustului Intact ne-a spus ca domnul Crin Antonescu, presedintele PNL, facuse o vizita in sediul Intact si ca in cadrul acestei vizite s-au amuzat copios pe marginea modului in care Catalin Chereches se transformase dintr-un candidat al PD-L care ar fi putut fi atacat in mass-media trustului Intact intr-un candidat al USL care beneficiaza de o imagine pozitiva. O monitorizare a CNA pe marginea modului in care Catalin Chereches a fost prezentat in perioada pre si post alegeri din Baia Mare ar releva cum a fost relatat subiectul Catalin Chereches de catre Antena 3.

- Un alt exemplu de ingerinta editoriala se refera la trasarea unei politici editoriale de atacare a anumitor presedinti de consilii judetene ai PD-L – Alba, Dambovita,Arad etc., dar si protejarea altora care faceau parte din alianta politica din care face parte si domnul Dan Voiculescu – , respectiv Arges, Constanta,Bacau PSD, Hunedoara, Brasov PNL, Iasi, pe care USL incerca sa-i convinga sa treaca in aceasta alianta politica.

- O alta ingerinta editoriala a conducerii trustului Intact se refera la interesul pentru contractele pe care Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNDADNR) acorda contracte firmei Romstrade. Intr-un mail primit in dupa amiaza zilei de 24.03.2011 de pe adresa codrut.seres@intact.antena1.ro mi se comunica pe langa faptul ca “a semnat hartiile si pentru celalalt coleg si pentru tine (n.r. mine) asa ca spor la treaba…asteptam cu totii materiale inteligente, penetrante si de impact" dar si ca trebuia sa ma interesez sa vad la ce costuri realizeaza compania Romstrade modernizarea de drumuri intr-un contract de 80 milioane lei. Din istoricul emailului trimis de Codrut Seres se observa ca acesta pornise in cursul diminetii de 24.03.2011 de la adriana.hustiu@antena1.ro si fusese trimis catre camelia.voiculescu@intact.antena1.ro si in cc catre codrut.seres@intact.antena1.ro si radu.tanasescu@intactmediagroup.ro

- O alta ingerinta editoriala se refera la solicitarea conducerii Intact Media Group de a trimite o serie de intrebari ambasadorului SUA la Bucuresti, Excelenta Sa Mark H. Gitenstein, dupa declaratiile facute de domnia sa referitoare la modul in care vede modernizarea si reformarea sistemului energetic din Romania. Prezent in sedinta editoriala din data de 08.04.2011, dl. Codrut Seres mi-a cerut (conform si inregistrarilor audio pe care le-am pus la dispozitia CNA) sa trimitem o serie de intrebari in numele Departamentului de Investigatii al Intact Media Group ambasadorului SUA la Bucuresti, Excelenta Sa Mark H. Gittenstein, in care domnia sa clarifice pozitia guvernului SUA referitoare la un posibil lobby facut de ambasadorul SUA la Bucuresti in favoarea fondului de investitii Franklyn Templeton actionar minoritar la Fondul Proprietatea care, la randul sau, detine o serie de participatii la companii din industria energetica din Romania. Codrut Seres, actualul director al Intact Media Group, mi-a spus ca vorbeste foarte serios si ca nu glumeste. Consider ca aceasta este o ingerinta editoriala pentru ca domnul Codrut Seres sau oricine din conducerea Intact ar fi putut sa interpeleze Ministerul de Afaceri Externe pe marginea acestui subiect, sau sa faca o interpelare in Parlament, sau sa faca public un comunicat de presa al PC, USL etc. in care sa-si exprime public multumirea/nemultumirea fata de abordarea ambasadorului SUA la Bucuresti fata de acest subiect, dar nicidecum sa se foloseasca de paravanul independentei editoriale a unui departament din cadrul Antena 3 pentru a-si satisface o curiozitate sau a-si promova un interes economic/politic legat de acest subiect.

- Acestea sunt ingerintele editoriale si exemplele de cenzura la care, in calitate de sef al Departamentului de Investigatii din trustul Intact, am fost supus insa, din cauza faptului ca stirile difuzate de Antena 3 in perioada 01.03.-29.04.2011 nu pot fi vizualizate in totalitate pe site-ul www.antena3.ro iar unele emisiuni de dezbateri politice ale aceluiasi post de televiziune sunt fie inaccesiblile fie, la randul lor, nu sunt postate, exista posibilitatea ca materiale realizate de mine ca sef al Departamentului de Investigatii sa isi mai fi facut loc in fluxurile de stiri sau in emisiunile de dezbatere. Cred ca o monitorizare suplimentara din partea CNA a perioadei de timp mentionate va intari suplimentar cele sustinute de mine. Va multumesc, Stelian Negrea, Jurnalist" CITIŢI ŞI:

  • Stelian Negrea: "Culmea ironiei, eu sunt securistul"
  • Stelian Negrea la CNA: "Conducerea trustului Intact mi-a trasat obiective prioritare: compania RCS&RDS şi madame Udrea"
  • Dezvăluirile despre politica Antenelor, în dezbaterea CNA