CAZUL HUIDU sau cum face Ponta "bani din mort", vorba lui Mircea Badea

CAZUL HUIDU sau cum face Ponta "bani din mort", vorba lui Mircea Badea

Pentru Victor Ponta moartea unui om, sau a mai multora, nu are probabil nicio valoare, dacă nu poate fi speculată electoral. Un cadavru, sau mai multe, sunt doar statistici nefolositoare, dacă nu se poate boci ipocrit la căpătâiul lor, cu ochii pe sondajele de opinie.

Declaraţiile sale publice despre accidentul în care a fost implicat Şerban Huidu sunt o mostră de cinism revoltător, combinat cu un populism deşănţat: "Regret enorm accidentul tragic, pierderea a trei vieţi, distrugerea unei vieţi a unei persoane pe care altfel o simpatizăm şi o admirăm, dar nu aş vrea ca mass-media să rămână concentrată (corect gramatical este "concentrate"- n.red.) numai pe un accident tragic şi să uităm ce s-a întâmplat în urmă cu o săptămână la Giurgiu, acolo unde nu a fost vorba de o ucidere din culpă, ci de o crimă".

Un citat atribuit lui Stalin sună aşa: "Moartea unui om e o tragedie, moartea unui milion de oameni e o statistică".  Pentru "Micky Mao" (vorba lui Sebastian Lăzăroiu), asupra morţii unui om nu merită insistat dacă nu aduce voturi. Mircea Badea, subalternul partenerului politic al lui Ponta, a numit această abordare "a face bani din mort". Preşedintele PSD pare să  ştie cel mai bine sensul acestei sintagme.

Desigur, accidentul în care a fost implicat Şerban Huidu nu este o radiografie a mafiotizării statului, aşa cum este crima de la Giurgiu. Un ziarist serios ar trebui să acorde o atenţie mai mare uciderii baschetbalistului american Chauncey Hardy. Relaţiile dintre politicieni şi capii lumii interlope trebuie demantelate, pentru a fi aduse la cunoştiinţa opiniei publice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ar trebui, de exemplu, să insistăm pe faptul că şeful IJP Giurgiu este un apropiat al grupării Cătălin Voicu din PSD. A fost numit de fostul şef, Mincu Silvestru, un personaj cu relaţii vechi printre interlopi,  care era cât pe ce să ajungă coleg de guvern cu Victor Ponta, în funcţia de ministru de Interne.

Nu l-am auzit atunci pe Ponta să se revolte pe marginea acestor încrengături mafiote din PSD şi a tentativei acestor grupări infracţionale de a se infiltra în aparatul de stat. Nu. Pentru că preşedintele PSD nu este interesat să ucidă caracatiţa corupţiei, ci doar să bocească mortul cu lacrimi de crocodil, ca să smulgă voturile alegătorilor cu broboade. Să fie primit!