Evenimentul Zilei > Politica > Cazul care a tulburat Diaspora s-a încheiat. Decizia luată marți de Iohannis
Cazul care a tulburat Diaspora s-a încheiat. Decizia luată marți de Iohannis

Cazul care a tulburat Diaspora s-a încheiat. Decizia luată marți de Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea privind votul anticipat şi prin corespondenţă pentru românii din străinătate. Cozile la votul din dispora sunt astfel de domeniul trecutului.

„Promulg astăzi, aici, acum legea care ar trebui să le asigure românilor din străinătate posibilitatea să-şi exercite dreptul de vot fără să mai fie nevoiţi să aştepte ore în şir la coadă şi fără să se teamă că nu vor putea să voteze până la închiderea urnelor”, a declarat Klaus Iohannis la ceremonia de semnare a Acordului Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României de către reprezentanţii UDMR şi ai grupului minorităţilor naţionale.

Șeful statului a precizat că legea introduce votul anticipat, permite votul prin corespondenţă şi reprezintă „un prim pas menit să creeze condiţii pentru exercitarea acestui drept de către toţi cetăţenii aflaţi la rând şi în secţia de votare chiar şi după ora 21,00”.

Sunt de notorietate problemele pe care le-au întîmpinat românii din străinătate la votul pentru europarlamentare din primăvara acestui an. S-au creat cozi imense și au fost persoane care nu au putut să voteze.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.