Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazul atentatului de la Arad. Cu cine și-a petrecut Ioan Crișan ultimele minute din viață
Cazul atentatului de la Arad. Cu cine și-a petrecut Ioan Crișan ultimele minute din viață

Cazul atentatului de la Arad. Cu cine și-a petrecut Ioan Crișan ultimele minute din viață

Noi detalii ies la iveală despre ultimele momente din viața omului de afaceri din Arad, mort în explocia autovehiculului său, sâmbătă dimineața.

Cele trei persoane cu care s-a întâlnit Ioan Crișan, înainte de moartea sa violentă, în dimineața zilei de sâmbătă, sunt prieteni foarte apropiați, relatează Antena 3. Este vorba despre oameni cu care acesta se vedea în mod regulat la cafea.

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, una dintre persoanele cu care a stat de vorbă Ioan Crișan înainte de explozie a fost ospătarul cafenelei. Acesta apare în imagini îmbrăcat într-o bluză roșie. Tot el este persoana care a încercat să-i ofere primul ajutor.

La fața locului, în cafenea se afla și responsabilul supermaketului, care își bea cafeaua la masa în momentul în care a intrat Ioan Crișan în cafenea. Cea de-a treia persoană a fost un bărbat cu șapcă, căruia omul de afaceri i-ar fi adus o pungă în care avea pește de la ferma sa.

Bărbatul cu șapcă l-a condus pe Ioan Crișan la autoturism unde au discutat preț de câteva minute, Apoi, în timp ce omul de afaceri făcea manevrele epntru a pleca cu autoturismul s-a îndepărtat către propria mașină. Acesta intenționa să-și pună plasa cu pește în autoturism.

La scurtă vreme s-a declanșat și explozia care a dus la moartea lui Ioan Crișan.

Atentat

Bomba folosită în atentat ar proveni din Serbia

Anchetatorii iau în considerare posibilitatea ca deflagrația în care ș-a pierdut viața omul de afaceri să fi fost produsă de un dispozitiv adus din Serbia. Acesta ar fi fost fabricat artizanal, dintr-un kilogram de praf de pușcă. Dispozitivul artizanal este cunoscut de speciliști drept „bombă țeavă”, pentru care s-ar fi folosit aproximativ un kilogram de pulbere. Așa se explică, susțin anchetatorii, de ce martorii au spus că, în aer, se simțea miros de praf de pușcă.

O asemenea bombă ar fi avut nevoie de o capsă de producție militară, care poate fi procurată cu aproximativ 3.000 de euro.

Ipoteza anchetatorilor este că explozia a fost detonată cu ajutorul unui telefon mobil, semn că cel care a declanșat dispozitivul a vizat doar mașina omului de afaceri și viața acestuia și nu alte autoturisme aflate în zonă.

Surse din anchetă afirmă, conform Gândul, că modul de acțiune nu este specific infractorilor români.

Una dintre ipotezele legate de mobilul crimei ar fi un posibil denunț făcut de Ioan Crișan, care ar fi condus la capturarea unui transport de țigări de contrabandă, pe 24 mai, în localitatea Mândruloc.

Ce ştie primarul Aradului despre asasinarea lui Ioan Crişan
ioan crisan, arad, asasinarea, primar, cartela telefonica, calin bibart

Ipoteza profesorului Tudorel Butoi

Cunoscutul psiholog criminalist Tudorel Butoi a vorbit despre profilul posibilului asasin al omului de afaceri. Potrivit spuselor sale, anchetatorii vor trebui să stabilească conexiunile omului de afaceri ucis. El a precizat că apar multe semne de întrebare legat de refuzul acestuia de a depune plângere împotriva celor care l-au jefuit în trecut.

„Acest om trebuie decriptat pentru cine este și cui folosește uciderea lui. Eu surprind că este un om căruia i s-au furat niște bani, de două ori, și n-a depus plângere. De ce să nu depun plângere? Sunt banii trudiți de mine, cu riscurile mele profesionale, depun plângere și vreau să-mi găsiți autorii care mi-au furat seiful din casă și așa mai departe. Dacă banii au o altă proveniență și pot fi întrebat de unde sunt și cum, atunci eu tac”, a spus Tudorel Butoi la Antena 3.

tudorel butoi facebook

Cazul a fost preluat de Parchetul General

Ioan Crişan a murit sâmbătă dimineaţa, în explozia maşinii sale, în timp ce făcea manevre de ieşire dintr-o parcare a unui supermarket din Arad. Ipoteza luată în calcul de anchetatori este asasinat cu bombă. În zona scaunului șoferului mașinii care a explodat, specialiștii au descoperit urme de explozibili. Omul de afaceri era patronul unei firme piscicole din Arad.

Parchetul General a preluat ancheta în cazul exploziei, iar la scurt timp de la momentul exploziei, a fost trimisă, la Arad, o echipă complexă compusă din polițiști de la Poliția Română și de specialiști de la SRI.