Evenimentul Zilei > EVZ Play > Dosarul de la Arad se mai îngroașă cu o declarație. Încă un martor-cheie a apărut în peisaj. „A venit la mine în birou”
Dosarul de la Arad se mai îngroașă cu o declarație. Încă un martor-cheie a apărut în peisaj. „A venit la mine în birou”

Dosarul de la Arad se mai îngroașă cu o declarație. Încă un martor-cheie a apărut în peisaj. „A venit la mine în birou”

Ioan Crişan a mers la o vulcanizare unde a stat 15-20 de minute ca să schimbe două anvelope şi să comute o roată de la maşina sa, Mercedez Benz, cu cinci zile înainte să moară în explozia maşinii. Patronul vulcanizării la care fost, a făcut mai multe declaraţii, scrie dcnews.ro.

Marius Stoia, proprietarul vulcanizarii a văzut maşina lui Ioan Crişan, cu câteva zile înainte de explozie. Acesta a povestit cum a decurs intervenţia şi ce a vorbit cu afaceristul, un obişnuit în atelierul său.

Declarația lui Marius Stoia survine la doar câteva ore după ce fata lui Ioan Crișan a rupt tăcerea.

El a spus că Ioan Crișan a venit la atelier luni, în 24 mai și i-au fost schimbate două anvelope pe faţă şi a comutat o roată pe spate.

„În jur de 15-20 de minute a stat aici. A venit cu mine în birou, a venit cu mine, aici, pe terasă, a servit un fresh, i-am făcut factura, a plecat şi asta a fost tot”, a spus Marius Stoia.

Dar patronul vulcanizării nu a putut preciza dacă în acest timp, maşina a fost închisă sau deschisă.

„Asta nu ştiu să vă spun. Angajaţii mei au muncit la maşină. Nu ştiu dacă a fost închisă sau deschisă. Toţi suntem şocaţi de cele întâmplate”, a spus Stoia.

Întrebat dacă a umblat vreunul dintre angajaţi la maşină, în interior, patronul vulcanizării a spus că nu ar fi avut de ce să umble. „Noi am lucrat doar la roţi. Nu aveam ce să căutăm în interiorul maşinii”, a răspuns el.

Angajaţii vulcanizării nu au fost chemaţi la declaraţii, dar au fodt luate camerele de supraveghere.

„Au fost la noi vreo 5 echipaje, au luat camerele, tot ce s-a putut şi mai departe dânşii să îşi facă meseria cum ar trebui să fie”, a mai spus Stoia.

Ioan Crișan mergea la vulcanizarea lui Marius Stoia în mod regulat, lunea trecută nu a fost acolo prima dată. Mergea și el cu mașina proprie, dar trimitea și maşinile lui în atelier. De altfel, patronul vulcanizării spune că îl cunoștea pe Crișan de aproximtiv 5-6 ani.

„Un om foarte corect”, spune Stoia despre Crișan. El spune că nu i s-a părut abătut și nu i s-a părut că ar avea probleme financiare. Cu toate acestea, spune că i s-a părut „puțin agitat”, dar „așa era de obicei”. Mașina care a explodat a văzut-o, însă, pentru prima dată Marius Stoia: „La noi,  a fost cu maşina aceasta la vulcanizare, prima dată”.

Ioan Crişan,  a murit sâmbătă dimineaţa, în explozia maşinii sale, în timp ce făcea manevre de ieşire dintr-o parcare a unui supermarket din Arad. Ipoteza luată în calcul de anchetatori este asasinat cu bombă. Omul de afaceri era patronul unei firme piscicole din Arad.