Spitalul morții. Medicul care a lăsat-o să moară pe Alexandra Ivanov, gest revoltător

Spitalul morții. Medicul care a lăsat-o să moară pe Alexandra Ivanov, gest revoltător Alexandra Ivanov. Sursa foto: Arhiva EVZ

Cazul Alexandra Ivanov se complică. Detalii importante din ancheta cu privire la decesul gravidei de la Spitalul din Botoșani ies la iveală. Medicul care era de gardă în noaptea fatidică a făcut un gest neașteptat.

Cazul Alexandra Ivanov a cutremurat o țară întreagă în luna august. Tânăra de 25 de ani, gravidă în trei luni s-a stins pe un pat de spital.

Decesul a survenit la 9 ore de la internare, timp în care fata a cerut ajutor în repetate rânduri, fără a-l primi însă. Medicul care era de gardă în noaptea respectivă la Maternitatea din Botoșani a făcut un gest neașteptat în plină anchetă.

Avocata familiei Alexandrei Ivanov cere arestarea medicului

Ancheta cu privire la cazul Alexandrei Ivanov este în continuare în desfășurare. Un pas important la dosar a fost făcut de către avocata familiei Alexandrei. Aceasta cere arestarea medicului care a fost de gardă în noaptea în care tânăra s-a stins.

Ne puteți urmări și pe Google News
Ancheta cu privire la decesul Alexandrei Ivanov se complică

Alexandra Ivanov, Sursa: Facebook

Pentru o astfel de măsură, avocatul a înaintat o solicitare către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Manevra prin care medicul vrea să scape de despăgubiri

Gestul făcut de medicul de gardă este privit de familia tinerei decedate drept unul revoltător. Doctorița a optat pentru a încheia un contract de partaj cu soțul ei. Conform documentului, medicul și-a cedat o mare  parte din avere către partenerul de viață.  Numeroase voci care au legătură cu acest caz spun că în acest mod, doctorița ar vrea să evite plata despăgubirilor către familia Alexandrei Ivanov.

Până în prezent, oamenii legii au luat decizia de a-i pune sechestru pe bunuri în valoare de 300.000 de lei. Restul de avere deținut de medic a ajuns pe numele soțului după întocmirea partajului.

Spitalul morții, amendat după ce Alexandra Ivanov a fost lăsată să moară

Unitatea spitalicească în care Alexandra Ivanov a decedat a fost amendată. Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani a aplica în acest sens o sancțiune de 42.272 de lei.

Familia gravidei decedate în august la Maternitatea din Botoșani este decisă să își caute în continuare dreptatea. Alexandra Ivanov a lăsat în urmă trei copii mici.