Începând de astăzi, cetăţenii din oraşele Zalău şi Piteşti îşi pot plăti taxele şi impozitele online. Primăriile din cele două oraşe s-au înrolat în Sistemul Naţional Electronic de Plată a Taxelor şi Impozitelor cu cardul bancar (SNEP) Ghişeul.ro.

Ghişeul.ro va fi extins pe parcursul acestui an în cât mai multe administraţii locale, astfel încât, în 2012, acestea să fie acoperite în totalitate.

Momentan, în sistemul Ghişeul.ro sunt prezente Primăria Târgu Mureş, Sectorul 2 şi 6 din Bucureşti, fiind în curs de înrolare Arad, Baia Mare şi Braşov. Astfel, la nivel naţional, Ghişeul.ro va acoperi în scurt timp peste 1 milion de locuitori.

"În urma discuţiilor pe care le-am avut cu mulţi primari din toate zonele ţării, am confirmarea interesului pentru SNEP-Ghiseul.ro în oraşele pe care le administrează şi am primit asigurarea că se vor înrola în termen. Cetăţenii acestor oraşe vor caştiga în confort şi nu vor mai avea stresul cauzat de timpul pierdut la cozile interminabile sau de problemele inerente ale sistemelor cu care erau obişnuiţi până acum. Pe de altă parte, primăriile vor aduna la timp taxele şi impozitele, având totodată o evidenţă financiară în timp real", a declarat, anterior, Valerian Vreme, ministrul comunicaţiilor.