Irina Cristescu a fost reţinută în declaraţii. Acum, miza nu mai este fetiţă pe care o are împreună cu Hector Bitar, nepotul magnatului Carlos Slim, ci divorţul de acesta, scrie siteul stirileprotv.ro.

După ce a fugit din Mexic, în martie 2014, cu ajutorul FBI, Irina s-a refugiat în România, însă soţul a urmărit-o şi a acuzat-o de răpire internaţională.

Tatăl a deschis un proces pentru custodie în ţară să, dar autorităţile au decis că acesta să se desfăşoare în România. În final, mama a câştigat.

A invocat faptul că partenerul sau ar fi fost abuziv şi alcoolic şi ar fi plănuit să o elimine. Bărbatul a negat toate acuzaţiile.

“Sunt o persoană normală, nu sunt violent şi nu sunt dependent. Tot ceea ce vreau şi scopul meu acum este să fiu în viaţă Alessiei, să rămân în contact cu ea, să fiu parte din viaţă ei, din educaţia ei", spunea în mai Hector.

La termenul de miercuri al divorţului, Irina Cristescu a cerut că pensia alimentară a fiicei sale să reprezinte un sfert din veniturile tatălui. Şi nu a acceptat plata sub altă formă.

Instanţa urmează să-l citeze şi pe Hector Bitar în proces, pentru a stabili care-i sunt câştigurile, pentru că nici el şi nici un reprezentant legal al acestuia nu a fost prezent la termeul de miercuri, de la Judecătoria sectorului 1.