Evenimentul Zilei > Actualitate > Câte cazuri noi de coronavirus vom avea azi. Anunț de ultimă oră despre starea de urgență
Câte cazuri noi de coronavirus vom avea azi. Anunț de ultimă oră despre starea de urgență

Câte cazuri noi de coronavirus vom avea azi. Anunț de ultimă oră despre starea de urgență

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a anunțat că azi (n.red. luni) vor fi raportate mai puține cazuri noi de coronavirus, având în vedere faptul că duminică s-au făcut mai puține teste.

„Azi vom avea un număr mai mic de cazuri, pentru că au fost mai puține recoltări” în weekend, a declarat ministrul Nelu Tătaru luni, în cadrul unei vizite la Spitalul Județean Galați.

Ministrul mai susține că numărul de teste va reveni la normal începând de luni și că „nu suntem în colaps medical, în ciuda numărului crescut de cazuri”. Ministrul a mia ținut să precizeze că numărul de cazuri internate la ATI ne vaa spune cât de gravă este, de fapt, pandemia, iar acest număr este în prezent relativ constant.

„Nu văd în acest moment un pericol pentru revenire la starea de urgență”, a mai spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru acuză politicul că încearcă se beneficieze de pe urma pandemiei.

„Ne-am grăbit să recomandăm politic anumite idei. O parte a eșicherului politic a ținut să acapareze o parte a avantajului creat” de evoluția bună a situației, a mai afirmat Nelu Tătaru

„Măsurile de relaxare au fost asumate. Fiecare măsură de relaxare a mers cu o serie de norme de funcționare şi desfășurare a acelei activități. Trebuia să avem măsuri de relaxare și la 1 iulie, nu s-a întâmplat”, a mai declarat ministrul.

Până pe 12 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.535 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.387 au fost externate, dintre care 21.545 de pacienți vindecați și 1.842 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 532 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 1.884 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 456 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 243 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 847.586 de teste.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: