Cate Blanchett, un personaj, două nominalizări la Oscar

Cate Blanchett, un personaj, două nominalizări la Oscar

Cate Blanchett s-a specializat în rolul Reginei Elisabeta I.

În 1998, interpreta rolul uneia dintre cele mai cunoscute regine ale lumii şi obţinea pentru prestaţia sa un Glob de Aur, un Premiu BAFTA şi o nominalizare la Oscar, la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal. În 2007, apare „Elizabeth: The Golden Age“, producţie ce se doreşte a fi o continuare a filmului din ’98. Şi de această dată, protagonista rolului principal primeşte o nominalizare la Premiul Oscar, graţie aceluiaşi rol.

În 1558, Regina romano-catolică Mary I a Angliei moare şi îi succede la tron sora sa vitregă, Elizabeth, care fusese închisă pentru o tentativă de omor asupra acesteia. O mulţime de pretendenţi îi fac curte reginei, printre aceştia numărându-se şi Henri, Duce de Anjou, viitorul rege al Franţei, care este însă respins.

Acesta are o relaţie cu prietenul din copilărie, Robert Dudley, Conte de Leicester Tânăra regină se confruntă şi cu o serie de ameninţări asupra tronului, venite din partea Ducelui de Norfolk, care plănuieşte s-o omoare, şi din partea lui Mary of Guise, regina Scoţiei, care se aliază cu Franţa pentru a ataca Anglia. Însă cei doi conspiratori sunt ucişi de Francis Walsingham, consilierul reginei. În ceea ce priveşte viaţa sa amoroasă, Elizabeth îl alungă de la Curte pe Dudley când află că acesta este căsătorit şi îşi ia titlul de „Regina virgină“. 20.30 „Elizabeth, regina virgină“ MODIFICĂRI Adaptarea cinematografică diferă de realitate > Filmul are o mulţime de elemente care nu corespund datelor istorice, însă care au fost inserate pentru a da mai mult dramatism filmului.

Ne puteți urmări și pe Google News

> În realitate, Robert Dudley nu a trădat-o niciodată pe regină, rămânându-i aproape până la sfârşitul vieţii.

> În film, Elizabeth este curtată de Henri, Duce de Anjou. Cei doi nu s-au întâlnit niciodată, propunerea de căsătorie venind din partea lui François, fratele lui Henri.