Evenimentul ZileiInternationalCatastrofa, cuvântul de ordine în India. Crematoriile nu mai au lemne, rudele morților aduc de acasă combustibil

Catastrofa, cuvântul de ordine în India. Crematoriile nu mai au lemne, rudele morților aduc de acasă combustibil

Catastrofa, cuvântul de ordine în India. Crematoriile nu mai au lemne, rudele morților aduc de acasă combustibil
Este dezastru total în India, în timpul pandemiei de coronavirus. Autoritățile sunt depășite de situație la toate capitolele și nu mai fac față.

O dramă națională are loc în India, zi de zi, țară grav afectată de pandemia de coronavirus. Tulpina care a suferit o mutație aici, și care începe să se răspândească în toată lumea, lasă în urmă un dezastru. Autoritățile au scăpat situația de sub control și nu mai fac față cazurilor grave care necesită spitalizarea în secțiile de Terapie Intensivă și deceselor.

S-a pierdut numărul morților. Oamenii nici nu mai ajung la spitale

„Am pierdut numărul morților”, a afirmat Sanjay, un preot care oficiază slujba unui decedat de COVID-19 într-un crematoriu din New Delhi şi unde din cauza lipsei de spaţiu, ceremoniile funerare s-au extins până la parcarea adiacentă, după cum notează Agerpres. „Începem la răsăritul soarelui şi incinerările continuă după miezul nopţii”, a mai spus preotul din India.

Membrii familiilor celor decedați privesc neputincioși la trupurile fără suflare, înfășurate în cearșafuri, care așteaptă să intre la crematoriu. Mirosul în zonă este insuportabil. Sistemul medical este depășit din toate punctele de vedere. Mulți oameni mor în propriile case, din cauza lipsei oxigenului.

Crematoriile nu mai fac față în India, la numărul de persoane decedate. Rudele sunt disperate să facă față de lemne pentru a întreține focul

Conform sursei citate, nici crematoriile nu mai fac față și au rămas fără combustibil. Adică fără lemnele folosite pentru a menține focurile ce ard de dimineață până târziu după miezul nopții. Astfel că familiile celor decedați trebuie să facă rost de materiale. Statisticile nu mai sunt crezute de nimeni, pentru că nu mai pot să țină evidența celor care au murit. Asta spun și reprezentanții crematoriilor și cimitirelor, care sunt uluiți de valul deceselor. Fără precedent de la începutul pandemiei de coronavirus.

În ultimele trei zile, crematoriul din Seemapuri din nord-estul Delhi a organizat peste 100 de înmormântări în fiecare zi, iar acum nu mai dispune de spaţiu.


Accesează: