Cele mai căutate cartiere din Bucureşti:

Drumul Taberei

În cel mai căutat dintre cartierele Capitalei, chiriile la garsoniere pornesc de la 180-190 de euro pe lună. Pentru o asemenea sumă poate fi închiriată o locuinţă complet mobilată şi utilată, cu o suprafaţă de 32 de metri pătraţi, situată la un etaj intermediar. Acelaşi preţ cerut îl are însă şi o garsonieră nemobilată, cu o suprafaţă utilă ceva mai mare (40 de metri pătraţi), situată la parterul unui bloc cu nouă nivele.

La două camere, chiriile încep de la 210-220 de euro pe lună. Cu o asemenea sumă poate fi închiriat un apartament cu o suprafaţă utilă cuprinsă între 40 şi 48 de metri pătraţi, complet mobilat şi utilat.

Pe segmentul locuinţelor cu trei camere, chiriile cerute de proprietari pornesc de la 250 de euro. La acest preţ poate fi închiriat un apartament cu o suprafaţă utilă de 68 de metri pătraţi, situat la etajul al optulea dintr-un bloc cu zece nivele. Locuinţa este utilată, dar doar parţial mobilată.

Militari

Aici, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 150 de euro pe lună. La acest preţ este scoasă pe piaţă o locuinţă mobilată, cu o suprafaţă utilă de 30 de metri pătraţi, situată în ansamblul rezidenţial Westgate, din zona Preciziei, din apropierea staţiei de metrou cu acelaşi nume. Acest preţ este însă valabil doar pentru clienţii care pot plăti chiria în avans pe un an de zile. Pentru o proprietate similară, dar situată într-un bloc vechi, cei interesaţi ar trebui să plătească cel puţin 180 de euro pe lună.

Pe segmentul locuinţelor cu două camere, cel mai mic preţ cerut este 200 de euro. Pentru această sumă poate fi închiriat un apartament vechi, cu o suprafaţă utilă de 50 de metri pătraţi, situat la parterul unui bloc cu nouă etaje. Locuinţa este mobilată şi utilată.

La trei camere, cea mai mică chirie din Militari este 290 de euro pe lună. Atât cere proprietarul unui apartament cu o suprafaţă utilă de 65 de metri pătraţi, situat în zona Lujerului, în apropiere de staţia de metrou cu acelaşi nume.

Dristor

Pe segmentul apartamentelor cu o cameră din acest cartier, cel mai mic preţ cerut este 100 de euro (cu toate utilităţile incluse). Este vorba însă despre o garsonieră într-o vilă construită în anul 2000, cu o suprafaţă utilă de 14 metri pătraţi. Locuinţa are baie proprie, însă bucătăria este la comun. Pentru garsonierele situate în blocuri vechi, preţurile pornesc de la 210 euro pe lună (pentru o suprafaţă utilă de 35 de metri pătraţi).

La două camere, cel mai mic preţ cerut este 240 de euro pe lună. Acesta este şi cazul unui apartament cu o suprafaţă utilă de 55 de metri pătraţi, situat la etajul al şaselea dintr-un bloc de zece.

În Dristor, un apartament cu trei camere poate fi închiriat cu minimum 330 de euro pe lună. La acest preţ este scos pe piaţă un apartament cu o suprafaţă utilă de 64 de metri pătraţi, situat la parterul unui bloc cu zece etaje din zona Camil Ressu. Locuinţa este decomandată, renovată, dar doar parţial mobilată.

Timişoara

Aşa cum era de aşteptat ţinând cont de numărul mare de studenţi din oraş, cel mai căutat dintre cartierele Timişoarei este Complexul Studenţesc, unde chiriile la garsoniere pornesc de la 150 de euro pe lună. Pentru o asemenea sumă poate fi închiriată o locuinţă complet mobilată şi utilată, în stare bună, cu o suprafaţă de 25 de metri pătraţi, situată la etajul 1 într-un bloc cu patru etaje.

Pentru apartamentele cu două camere, chiriile încep de la 180 de euro pe lună. Cu o asemenea sumă poate fi închiriat un apartament cu o suprafaţă utilă de 50 metri pătraţi, complet mobilat şi utilat, situat la parterul unui imobil cu patru etaje.

Pe segmentul locuinţelor cu trei camere, chiriile cerute de proprietari pornesc de la 250 de euro. La acest preţ poate fi închiriat un apartament cu o suprafaţă utilă de 67 de metri pătraţi, situat la un etaj intermediar intr-un bloc cu patru nivele. Locuinţa este utilată şi mobilată.

În afara Complexului Studenţesc, cartierele cele mai căutate din Timişoara sunt Girocului, Lipovei, Soarelui şi Aradului, iar cele mai multe oferte se găsesc în Complex şi zona Aradului.

Cluj-Napoca

Cel mai căutat cartier din Cluj-Napoca este Mărăşti. Aici, chiriile la garsoniere pornesc de la 160 de euro pe lună., sumă pentru care poate fi închiriată o locuinţă mobilată şi utilată, în stare bună, cu o suprafaţă de 28 de metri pătraţi, situată la ultimul etaj într-un bloc cu patru etaje.

Pentru apartamentele cu două camere, majoritatea chiriilor se situează în intervalul 250 – 280 de euro pe lună. Cu 250 de euro, poate fi închiriat un apartament cu o suprafaţă utilă de 50 metri pătraţi, complet mobilat şi utilat, situat la etajul doi sau trei într-un imobil cu patru etaje.

Pentru apartamentele cu trei camere, chiriile cerute de proprietari pornesc de la 300-330 de euro. La acest preţ poate fi închiriat un apartament utilat şi mobilat, cu o suprafaţă utilă de 74 de metri pătraţi, situat la un etaj intermediar intr-un bloc cu patru nivele, la doar cinci minute de ISE.

Topul celor mai căutate cartiere din Cluj-Napoca este completat de Mănăştur, Zorilor şi Gheorgheni. Alături de Mărăşti, acestea sunt şi zonele cu cele mai multe oferte.

Iaşi

La fel ca în Timişoara, cel mai căutat dintre cartierele ieşene pe segmentul chirii, este cartierul în care se află şi campusul studenţesc, Copoul, chiar dacă acesta e departe de a fi cel mai ieftin. Aici, chiriile la garsoniere se situează în jurul valorii de 150 de euro pe lună. Dar pentru o asemenea sumă poate fi închiriată chiar şi o locuinţă nouă, complet mobilată şi utilată, în stare foarte bună, cu o suprafaţă de 24 de metri pătraţi, situată la parterul unui imobil construit în 2011, cu un regim de înălţime P+M.

Pentru apartamentele cu două camere, chiriile încep de la 180-200 de euro pe lună, deşi oferte nu sunt foarte numeroase în Copou, astfel încât cele mai multe apartamente de aici au o chirie considerabil mai ridicată. Cu 200 de euro poate fi închiriat un apartament cu o suprafaţă utilă de 48 metri pătraţi, mobilat şi utilat.

Pe segmentul locuinţelor cu trei camere, chiriile cerute de proprietari pornesc de la 300 de euro. La acest preţ poate fi închiriat un apartament cu o suprafaţă utilă de 65 de metri pătraţi, decomandat, situat la mansarda unei vile cu un regim de înălţime P+1+M. Locuinţa este utilată şi mobilată. În afara Copoului, cartierele cele mai căutate din Iaşi sunt Tătăraş, Podu Roş sau Nicolina.

Cluj-Napoca

Cel mai căutat cartier din Braşov, pe segmentul chiriilor, este Răcădău. Aici, chiriile la garsoniere pornesc de la 160 de euro pe lună, sumă pentru care poate fi închiriată o locuinţă mobilată şi utilată, în stare bună, cu o suprafaţă foarte mare pentru o garsonieră, de 40 de metri pătraţi, situată la etajul şase într-un bloc cu opt nivele.

Chiriile apartamentelor cu două camere încep de la 200 de euro pe lună. Cu această sumă, poate fi închiriat un apartament cu o suprafaţă utilă de 54 metri pătraţi, complet mobilat şi utilat, situat la un etaj intermediar într-un bloc cu opt etaje.

Chiriile cerute de proprietari pentru apartamentele cu trei camere pornesc de la 250 de euro. La acest preţ poate fi închiriat un apartament utilat şi mobilat, complet decomandat, cu o suprafaţă utilă de 80 de metri pătraţi, situat la un etaj intermediar intr-un bloc cu opt nivele. Răcădăul este secundat de Astra în topul celor mai căutate cartiere din Braşov.

Constanţa

În Constanţa, pe segmentul chiriilor, cel mai căutat cartier este Tomis Nord, unde chiriile la garsoniere pornesc de la 150 de euro pe lună. Cu această sumă poate fi închiriată o locuinţă cu o suprafaţă de 22 metru pătraţi, situată la etajul trei într-un bloc cu patru nivele.

Chiriile apartamentelor cu două camere încep de la 175 de euro pe lună, sumă cu care poate fi închiriat un apartament cu o suprafaţă utilă de 40 metri pătraţi, renovat recent, dar nemobilat, situat la parterul unui bloc cu patru etaje.

Pentru apartamentele cu trei camere, chiriile cerute de proprietari pornesc de la 200 de euro. La acest preţ poate fi închiriat un apartament utilat şi mobilat, semidecomandat, cu o suprafaţă utilă de 52 de metri pătraţi, situat la etajul întâi intr-un bloc cu patru nivele. Tomis Nord este urmat de Faleza Nord, Tomis III şi Dacia în topul celor mai căutate cartiere din Constanţa.