Evenimentul Zilei > Social > Carmen Lidia Vidu (regizor): ,,Anul acesta am realizat trei spectacole”
Carmen Lidia Vidu (regizor): ,,Anul acesta am realizat trei spectacole”

Carmen Lidia Vidu (regizor): ,,Anul acesta am realizat trei spectacole”

- EVZ: Ce face un regizor în vacanță? - C.L.V.: Eu mă numesc regizor, dar dacă nu am vacanță normală e fiindcă sunt de cele mai multe ori scenarist, producător, PR și coordonator de proiect de teatru. Majoritatea spectacolelor mele au scenariul făcut de mine, investesc banii mei în spectacole, în promovarea lor și în participarea la festivaluri/turnee.

Îmi petrec timpul liber și vacanța chemând oamenii la teatru, făcând muncă de producător și de PR.

– EVZ: Ce ați făcut în acest an?

– C.L.V.: Anul acesta am realizat trei spectacole. Sunt foarte diferite și m-au împlinit: „Pescarul și Sufletul său” e o poveste multimedia care s-a jucat până în iunie la Odeon și care va deschide stagiunea teatrului în septembrie; „Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase” se joacă de două ori pe lună la Godot – e un spectacol care se bucură de mare succes la public și presă; la fiecare reprezentație se cere bis, lucru neîntâlnit la teatru; „Pescărușul. Ultimul act” s-a jucat la Teatrul Elisabeta, Centrul Național al Dansului, la Tiff Sibiu, Perform Iași și este probabil cel mai „nervos” spectacol dintre cele trei.

Vacanța mi-o petrec printre aceste spectacole, programări, negocieri, lecturi, plimbările zilnice în parc alături de câinele meu partener, Mylo. Spre toamnă am să încerc să fac un nou film (primul a fost un documentar animat pentru festivalul internațional de film documentar de la Sibiu) și un nou spectacol de teatru.

Acum se poartă teatrul politic, un teatru atât de feminist și de antipatic mie. Nu e nimic mai plicticos decât teatrul politic, teatrul comandat de modă, de femei isterice și nefericite. Am să văd cum voi reuși să mă strecor în lumea teatrului, o lume minunată atât timp cât repeți și atât de „subțire” când socializezi.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: