Care sunt semnele care îți indică că ești dependent de alcool

Care sunt semnele care îți indică că ești dependent de alcool sursa foto: Arhiva EvZ

Oficialii din domeniul sănătății susțin că este mai bine să împarți consumul de alcool într-o săptămână, decât să bei mult alcool într-un interval scurt de timp. Dacă bei prea mult în fiecare zi este problematic.

Consumul excesiv de alcool este definit de oficialii din domeniul sănătății ca fiind consumul a mai mult de șase pahare de alcool. Christy Osborne, în vârstă de 40 de ani, care a renunțat la alcool în 2020, a spus că nu știa că obiceiul său de a bea trei pahare de vin în fiecare seară însemna că este un consumator excesiv de alcool.

Christy, care este fondatoarea Love Life Sober, își amintește momentul în care și-a dat seama că a scăpat de sub control consumul de alcool. „Mi-am pierdut mama și am băut pentru a face față unei dureri foarte puternice. Știam că beau prea mult, dar alcoolul reușea să mă facă să mă simt amorțit. A fost o modalitate de a scăpa de stres. Credeam că mă face să mă simt mai bine. La doi ani după moartea mamei mele, eram întinsă pe pat, având o mahmureală îngrozitoare.

Alcool

Sursa: Arhiva EVZ

În acea zi, dându-mi seama că nu îmi este bine, am spus că nu mai vreau să continui această practică.” Chief Medical Officers (CMO) din Marea Britanie sfătuiesc că, pentru a menține riscul de alcool scăzut, adulții nu ar trebui să bea mai mult de 14 pahare de alcool pe săptămână. „Unele dintre riscurile pentru sănătate ale alcoolului sunt asociate cu intoxicația.” Consumul excesiv de alcool poate duce la accidente și răni, timpi de reacție mai lenți și luarea deciziilor greșit, ceea ce ar putea duce la un comportament riscant. Efectele pe termen lung asupra sănătății ale consumului excesiv de alcool sunt mai greu de dovedit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dependența de alcool

Statisticile sugerează că un consum excesiv de alcool s-a înrăutățit în timpul pandemiei de Covid-19 și încă nu există îmbunătățiri în cazul său. Un sondaj arată că 11% dintre oameni raportează consumul excesiv de alcool cel puțin o dată pe săptămână. Estimările sugerează că 1% din populația adultă este dependentă de alcool.

„Avem tendința de a sta în preajma oamenilor care se comportă similar cu noi. În cercul tău de prieteni se vor regăsi aceleași comportamente ca cele pe care le ai tu. În acest context, pare perfect normal ceea ce faci, fără să-ți dai seama că te confrunți cu o problemă”, potrivit The Sun.