România, pe locul patru în lume la dependența de internet. Timpul petrecut online depășește media mondială

România, pe locul patru în lume la dependența de internet. Timpul petrecut online depășește media mondială Sursa foto: Simona Pilolla | Dreamstime.com

Internetul a devenit un serviciu indispensabil pentru întreaga lume, el fiind cea mai populară metodă de comunicare, de informare, dar și pentru distracție. Potrivit unor studii recente, românii sunt printre cei mai dependenți de internet, ei petrecând mai multe ore online decât media la nivel mondial.

Datele obținute în urma unui studiu arată că în anul 2022, timpul mediu de navigare pe internet a fost de 397 de minute (6 ore și 37 de minute) pe zi. Adunate, însumează 2.415 ore pe an, adică aproape 30% din timpul nostru. Chiar dacă este o medie destul de mare, aceasta a scăzut comparativ cu 2021 cu 4,8%.

Datele furnizate de Meltwater și We Are Social analizează tendințele de utilizare a internetului la nivel mondial. Ele sunt reprezentative pentru categoria de vârstă 16 - 64 de ani și variază de la o țară la alta.

Pe primul loc în lume la timpul petrecut în mediul online sunt sud-africanii. Potrivit statisticilor, ei stau online, pe zi, aproximativ 578 de minute (9 ore și 38 de minute), cu trei ore mai mult decât media mondială. Pe locul al doilea se află brazilienii, cu 572 minute (9 ore și 32 de minute), iar pe locul trei sunt filipinezii, cu 554 de minute (9 ore și 14 minute).

Ne puteți urmări și pe Google News

Românii se află pe locul al patrulea, ei petrecând în medie, pe zi, 7 ore și trei minute (423 de minute), depășind media mondială de 397 minute (6 ore și 37 min.). Americanii se apropie de această medie, el petrecând online 419 minute pe zi adică 6 ore și 59 de minute.

Cât timp petrec europenii pe internet

Cetățenii majorității statelor europene petrec mai puțin timp online comparativ cu media mondială. Austriecii stau zilnic pe internet 322 de minute (5 ore și 22 de minute), iar germanii 312 minute (5 ore și 12 minute). Danezii petrec cel mai puțin timp online, aproximativ 298 de minute (4 ore și 58 de minute).

Datele colectate din Asia de Est arată că chinezii sunt cei care petrec cel mai mult timp online, el stând pe internet 325 de minute (5 ore și 25 de minute). În Coreea de Sud, cetățenii stau 321 de minute (5 ore și 21 de minute) online. Cel mai mic timp petrecut online la nivel mondial îl au japonezii, cu doar 225 de minute (3 ore și 45 de minute).

Mai bine de jumătate dintre persoanele care au participat la studiu au declarat că internetul este o sursă de informare, însă și de păstrare a legăturii cu persoanele dragi. 49,7% dintre cei care au participat la studiu susțin că folosesc internetul și pentru a viziona clipuri video sau emisiuni TV. Pentru 44,3% din respondenți, internetul este și o sursă de inspirație, potrivit economica.net.