O nouă escrocherie pe internet. E-ON a transmis un mesaj către toți clienții: „Nu deschideți documentele din mail-urile trimise în numele companiei”

O nouă escrocherie pe internet. E-ON a transmis un mesaj către toți clienții: „Nu deschideți documentele din mail-urile trimise în numele companiei”Hackeri. Sursa foto: Arhiva EVZ

Marile companii sunt implicate în diverse metode de înșelăciune în mediul online. E-ON Energie România a transmis un mesaj prin care avertizează clienții cu privire la unele mail-uri de tip phishing trimise în numele companiei.

Clienții E-ON Energie România sunt țintele hackerilor din mediul online. O nouă înșelătorie de tip phishing a fost pusă în aplicare, folosindu-se, de data aceasta, imaginea furnizorului de energie. Reprezentanții companiei au emis un comunicat prin care avertizează clienții despre unele mail-uri care ar putea fi trimise în numele lor.

Mesajele trimise fac referire la o cerere de ofertă de preț sau la disponibilitatea de instalare a unor produse E-ON. Compania a ținut să transmită clienților că nu fac astfel de oferte prin mail, iar cine primește mesaje de acest tip să nu acceseze linkurile recomandate.

„Preţul energiei electrice şi al gazelor poate fi verificat pe pagina web a companiei (www.eon.ro) sau pe comparatorul de preţuri pus la dispoziţie pe pagina web a ANRE (www.anre.ro). De asemenea, mai multe informaţii despre produsele E.ON pot fi găsite tot pe pagina web a companiei”, se menţionează în comunicat.

Reprezentanții companiei susțin că fac astfel de oferte sunt făcute prin mail doar în cazul în care primesc o solicitare din partea clientului. În mesaj ar putea fi atașate diverse documente sau adrese URL care pot afecta dispozitivele de pe care sunt accesate.

„E-mailurile de phishing pot să conţină îndemnuri de a trimite o confirmare de primire/livrare, de a deschide documente ataşate cu format necunoscut, de a completa rapid cereri sau de a accesa linkuri prescurtate care ascund adevărata adresă URL. Recomandarea specialiştilor în Cyber Security din cadrul E.ON Energie România este de a NU da curs acestor invitaţii, deoarece documentele ataşate sau link-urile pot conţine viruşi care vor afecta funcţionarea dispozitivelor sau pot accesa datele personale fără permisiunea utilizatorului”, se mai spune în comunicat.

Imaginea E-ON, folosită într-o nouă metodă de înșelăciune în mediul online

Reprezentanții companiei sfătuiesc clienții să nu deschidă mail-urile din partea E-ON Energie România dacă nu așteaptă un răspuns cu privire la o solicitare făcută anterior. De asemenea, documentele sau link-urile atașate în mesajele de tip phishing, trimise de hackeri, nu trebuie deschise sau salvate pe dispozitivul pe care îl folosești.

E-ON le mai recomandă clienților să nu acționeze din instinct la mesajele care creează sentimentul fals al unei urgenţe. Înainte de a deschide un mail, trebuie să verifice adresa de la care a fost trimis și dacă aceasta se află pe lista celor oficiale ale companiei. Un alt detaliu la care clienții trebuie să fie atenți este cu privire la modul în care a fost scris mesajul și cât de corect gramatical este. Dacă există multe greșeli de ortografie sau exprimare, este vorba de o înșelătorie.

„Pentru verificarea unui e-mail primit de la E.ON Energie România care trezeşte suspiciuni că ar fi un e-mail de phishing, încurajăm clienţii să ne contacteze pe canalele de comunicare puse la dispoziţie de companie", precizează sursa citată.

Ne puteți urmări și pe Google News