Piftie cu pulpe de curcan. Nu vei avea nevoie de gelatină
- Mădălina Sfrijan
- 28 decembrie 2024, 08:59
Pe lângă preparatele din carne de porc, piftia de curcan nu ar trebui să lipsească de pe masa de sărbători. Pe lângă gustul incredibil de bun, acest preparat tradițional are puține calorii și poate fi savurat inclusiv la cină. Iată cât se ușor se prepară unul dintre cele mai aspectuoase feluri de mâncare.
Piftie cu pulpe de curcan
Pentru această rețetă pot fi folosite pulpele de curcan, dar pot fi adăugate și bucăți de piept. În multe zone din țară, piftia sau „răciturile” se prepară cu legume.
Astfel, farfuria cu acest preparat va arăta spectaculos.
Carnea de curcan este bogată în proteine și minerale și are un conținut scăzut de colesterol și grăsimi saturate. Astfel, printre preparatele bogate în calorii, piftia de curcan poate fi o opțiune excelentă.
Ingrediente
Pentru pregătirea acestui fel de mâncare vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 grame pulpă de curcan
- 250 grame piept de curcan
- 2 morcovi
- 1 țelină
- 1 ceapă
- sare
- piper
- 6 căței de usturoi
- 2-3 foi de dafin
Carnea se spală bine în două ape și se îndepărtează eventuale impurități de pe piele. Pieptul de curcan se taie în cubulețe. De asemenea, morcovii, ceapa și țelina se curăță și se taie în bucăți de 1,5 centimetri.
Carnea și legumele se pun la fiert cu sarea, piperul și foile de dafin. Este important ca această compoziție pentru piftie să fiarbă la foc mic până când carnea se desprinde ușor de pe os.
Piftie de curcan. Va arăta spectaculos pe masa de sărbători
După două ore și jumătate la foc mic, compoziția pentru piftie ar trebui să fie gata. Se ia de pe foc și se lasă puțin la răcit. Între timp se curăță și se zdrobește usturoiul, care se adaugă în compoziția lichidă.
Piftia se pune în boluri cu ajutorul unui polonic, având grijă să fie distribuite uniform legumele și carnea. Compoziția se lasă să se închege peste noapte, iar a doua zi poate fi savurată.