Evenimentul Zilei > Actualitate > Cărbunele care purifică apa de băut
Cărbunele care purifică apa de băut

Cărbunele care purifică apa de băut

la prima ediţie a târgului de produse organice Bio Prier, organizat în acest weekend la Timișoara, vizitatorii au putut afla cum poate fi purificată apa de băut cu ajutorul rocilor.

Proprietăţile benefice ale rocilor puse în apa de băut sunt cunoscute de ani buni, la un moment existând o adevărată modă în restaurantele din Occident, unde apa era servită în carafe în care erau puse diferite roci.
Spre exemplu, aventurinul (SiCO2) – o varietate de cuarţ cu inserţii de mică şi pirită e cunoscut pentru stimulşarea creativităţii, conferind energie şi inspiraţie. Sau apa în care a fost scufundat un ametist are efecte benefice în caz de insomnie, dureri de cap, echilibrând chiar şi glicemia. 
Mineralul „marţian”
Unul dintre cele mai interesante standuri de la târg este cel unde se vinde cărbune rusesc, care se foloseşte pentru purificarea apei potabile din reţeaua oraşului, Shungit.
Cunoscut şi ca „medicamentul secolului XXI”, Shungitul este un cărbune negru ce se găseşte numai în Republica Karelia, din nord-vestul Rusiei, la Shunga, și conţine aproape toate elementele din Tabelul lui Medeleev.
Cercetătorii de la Academia de Ştiinţe a Rusiei au explicat, în urmă cu trei ani, cauzele proprietăţilor Shungitului: mineralul e alcătuit în principal din molecule specifice de carbon – fullerenele (care au mai fost descoperite doar în meteoriţi – n.r.).
„Atunci când este introdus în apă, Shungitul o încarcă doar cu acele elemente care au proprietatea de a vindeca sau de a menţine sănătatea. La contactul pietrei de Shungit cu apa, fullerenele trec în aceasta, iar odată cu aceste molecule speciale de carbon, în apă mai sunt eliberate şi alte substanţe minerale foarte folositoare”, explică Gabriel Ion, unul dintre cei care au simţit pe propriul organism beneficiile cărbunelui rusesc.
40 de lei pachetul
Un pachet de minereuri suficiente pentru a asigura trei litri de apă de băut îmbogăţită, zilnic, timp de jumătate de an, costă 40 de lei. Cura cu apă tratată cu Shungit ameliorează hipertensiunea şi alte boli cardiovasculare, bolile pancreasului şi ficatului, diabetul, gastrita, reduce anemia şi tratează oboseala cronică, depresia sau alergiile.
Apa vie, inventată de un muzician
Carafele de sticlă Vital TC transformă apa de la robinet în „apă vie”: moleculele lichidului capătă sens de rotaţie ca şi acele ceasornicului, sensul expansiunii vieţii, şi, „odată înghiţită, apa va hrăni energetic celulele celui care a consumat-o”, explică Liliana Maurer, promotoarea unui nou stil de alimentare cu apă.
Femeia spune că odată trecută prin carafa specială, cu formă spiralată şi desene geometrice aurii în bază, apa revitalizată ajunge la o valoare biologică de 25.000 de bovis (unitate de măsură a valorii biologice, folosită de radiestezişti – n.r.).
Carafele care „învie” apa sunt creaţia lui Thomas Chochola, un muzician care a dezvoltat un concept de design nou, convertind muzica în forme din sticlă.
„Produsele TC sunt compoziţii muzicale transpuse în sticlă. Chochola îşi compune desenele şi modelele la pian, apoi, converteşte notele muzicale în secvenţe numerice pe care le transpune în dimensiuni spaţiale”, mai spune Maurer.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: