Autoritățile mozambicane au anunțat că l-au extrădat în țara de origine pe unul din cei mai vânați narcotraficanți în Brazilie, Gilberto „Fuminho”Aparecido dos Santos, care a fost arestat, lunea trecută în capitala Maputo.

Gilberto „Fuminho” Aparecido dos Santos a fost trimis în Brazilia la bordul unui avion al armatei braziliene care a părăsit Maputo, cu zeci de polițiști la bord, au anunțat autoritățile din Mozambic, scrie Africa Radio.

Dos Santos a fost arestat în urma unei operațiuni polițienești internaționale, implicând agenți din Brazilia, Mozambic și ai Drug Enforcement Administration din SUA.

Suspectul a fost expulzat în Brazilia pentru „intrarea ilegală pe teritoriul național” și „predat autorităților de poliție din Brazilia în executarea unui mandat de arestare internațională”, a anunțat ministerul de Interne al Mozambicului într-un comunicat de presă

Membru eminent al celui mai mare grup de crimă organizată din Brazilia, Primeiro Comando da Capital, Gilberto Aparecido dos Santos fugea de autorități de mai bine de 20 de ani, potrivit poliției federale braziliene.

Șeful său, Marcos Willians Herbas Camacho, execută o pedeapsă de peste 200 de ani într-o închisoare de maximă securitate din Brasilia.

Dos Santos este acuzat, printre altele, că a finanțat un complot care să-l ajute pe Camacho să scape, a spus poliția.

Autoritățile din Brazilia îl consideră ca „cel mai mare furnizor de cocaină” al Primero Comando da Capital și „responsabil de trimiterea mai multor tone de droguri în diverse țări”.

În momentul arestării, Gilberto Aparecido dos Santon avea asupra lui trei pașapoarte (două nigeriene și un fals pașaport brazilian), 15 telefoane mobile și 100 de grame de canabis, a precizat purtătorul de cuvânt al poliției din Mozambic, Leonardo Simbine.

Potrivit poliţiei, „Fuminho” a sosit în Mozambic luna trecută