Rudele şi vecinii susţin că băiatul, de 16 ani, n-a mai suportat dorul de părinţii plecaţi la muncă în Spania. Tragedia a avut loc în localitatea Cladova, din comuna Păuliş. Gheorghe Blaj şi de mai multă vreme locuia doar cu bunica, deoarece părinţii şi sora sa erau plecaţi în Spania. Bătrâna era de câteva zile internată în spital.

A petrecut până târziu

Se pare că băiatul a petrecut până în jurul orei 1.00 noaptea la un bar din sat, iar sticle de alcool au fost găsite şi în locuinţa sa. Cu puţin timp înainte de a se sinucide, în cursul nopţii, şi-a sunat sora, în Spania, şi a anunţat-o că se va sinucide. „Vezi că eu mă sinucid la noapte“, s-a încheiat conversaţia cu sora sa.

Aceasta l-a rugat pe un unchi de-al lor să meargă să vadă de băiat. Era prea târziu. Tânărul zăcea mort în curtea casei. „Arma a fost luată din cutia de armament a tatălui său, care deţinea arme de vânătoare întrucât era vânător.

Băiatul a forţat încuietoarea acestei lăzi cu o rangă de metal, a scos o armă şi s-a împuşcat în gură“, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad, Camelia Tuduce-Berar.

Cu doar două-trei săptămâni în urmă, mama şi sora sa fuseseră acasă. Atunci au decis ca de Sărbători băiatul să meargă în Spania. Adolescentul urma să plece chiar ieri, având deja bilet cumpărat pentru plecarea de la ora 4.00.

„Cu o zi înainte, am vorbit cu el la telefon de mai multe ori şi i-am zis că-l duc eu, dar mi-a zis că îl duce un unchi de-al său. I-am zis că-l aştept în poligon să mai vorbim până pleacă. Avea bilet, avea tot“, îşi aminteşte Ioan Vasilescu, antrenorul său. La începutul acestei săptă mâni, Gheorghe Blaj a luat locul doi la o competiţie naţională de tir de la Iaşi.

Cadavrul adolescentului a fost dus la serviciul de medicină legală din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad, pentru efectuarea autopsiei. Autopsia se va face astăzi, după ce ajung acasă părinţii băiatului, care au plecat în mare grabă din Spania.