Timp de trei zile, cramele Rhein din Azuga au găzduit prima etapă a Campionatului internaţional de gătit în aer liber.
La cea de-a doua ediţie au participat cei mai buni specialişti ai artei culinare din România, evaluaţi de un juriu internaţional. Hrană rece, dulciuri, creaţie culinară şi meniuri alternative, acestea au fost probele pentru Expozitia de artă culinară.
Concurenţii prezenţi la Azuga sunt bucătari aflaţi în diferite stadii de pregătire, de la cei cu câţiva ani de practică, dar talentaţi, până la şefii bucătari, premiaţi deja pe la alte întreceri internaţionale. Concurenţii şi-au arătat mă- iestria la plită, ceaun şi grătar. Organizatorii spun că acest campionat este un succes. Jurizarea ar fost extrem de exigentă.
Canadianul Robert Rainford, maestru culinar internaţional, a fost peşedintele juriului, iar Dan Chişu şi cârcotaşul Şerban Huidu au făcut parte din juriu. La probele de preparate reci şi dulciuri s-au evidenţiat maeştrii bucătari de la Cabana Vânătorilor din Predeal, care şi-au adjudecat majoritatea cupelor şi medaliilor oferite de juriu. La preparate calde, echipele de maeştri bucătari din Bucureşti şi Constanţa au câştigat primele locuri. Ieri, în ultima zi, la Azuga au avut loc demonstraţiile oferite de maeştrii invitaţi din România, Ungaria, Franţa, Germania, concursurile cu premii pentru publicul spectator şi degustările de vinuri.