CAMPANIE EVZ. Visul fetiţei oarbe se va îndeplini: o ducem la mare!

CAMPANIE EVZ. Visul fetiţei oarbe se va îndeplini: o ducem la mare!

10 copii care nu au ieşit niciodată din satul lor vor merge pe litoral împreună cu echipa campaniei EVZ

Mai au o săptămână de aşteptare şi, pe 1 septembrie, zece copii din comuna Brezoaele, judeţul Dâmboviţa, câteva mămici şi şase liceeni bucureşteni, voluntari ai campaniei, vor pleca spre litoral. Echipa campaniei "O şansă copiilor de la ţară" a gândit un program prin care să ofere micuţilor de care se ocupă o mare surpriză: o "Vacanţă de Vis"! Cea de la care a plecat ideea acestei evadări din spaţiul rural a fost fetiţa nevăzătoare, a cărei poveste a fost prezentată pe larg în "Evenimentul zilei". Andreea Leca e una dintre fetiţele de care jurnaliştii şi elevii voluntari din campanie au grijă de peste şapte luni. Are 10 ani, e oarbă din naştere, iar mama ei a părăsit-o şi pe ea şi pe frăţiorul mai mic, lăsându-i în grija tatălui şi a bunicii paterne. Datorită cititorilor "Evenimentului zilei", Andreea are o bursa lunară de 200 de lei, un laptop adaptat handicapului ei, dăruit de o doamnă din Canada, dar şi multe alte lucruri oferite de fetele echipei, care au îndrăgit-o pe fetiţă. Într-o zi de primăvară, Andreea ne-a spus că şi-ar dori foarte tare să meargă în vacanţa de vară la mare, să audă şi ea zgomotul valurilor şi să simtă mirosul sării şi al scoicilor. Am început să strângem bani pentru o tabără cu câţiva dintre copiii de care ne ocupăm din decembrie anul trecut, copii care nu au plecat niciodată din satul lor. Ne-a sărit în ajutor organizaţia caritabilă "O speranţă", care s-a oferit să vândă nişte vederi în malluri din toată ţara, iar banii colectaţi să îi doneze programului "Vacanţă de vis". Diana Călugăr şi alţi câţiva prieteni de ai ei din oraşul Târnăveni, judeţul Mureş, voluntari în această organizaţie, au strâns 6.000 de lei din vânzarea cărţilor poştale în mallurile din Cluj, Craiova şi Timişoara. Apoi, medicii clinicii Romgermed, care au mers cu noi să consulte gratuit copii şi părinţi din sate, s-au oferit să contribuie financiar, dar şi să acorde asistenţă medicală pe parcursul taberei de o săptămână. Vom merge la Eforie Sud şi sperăm să putem oferi fiecărui copil o "Vacanţă de vis". Aventurile micuţilor şi ale liceenilor voluntari la malul mării le veţi citi în EVZ peste două săptămâni şi, zilnic, pe site-ul evz.ro. Cum puteţi ajuta!

  • Contactaţi echipa "O şansă copiilor de la ţară" la adresa de email contact@ ziaruldeltara.ro sau la numărul de telefon 0730.660.424.
  • Donaţie în reţeaua de telefonie fixă Romtelecom, la numerele: 0900 900 600 - 10 euro; 0900 900 602 - 5 euro; 0900 900 604 - 2 euro
  • Depuneri în contul RO 70 BRDE 445 SV 90385294450 deschis la BRD, agenţia Beller, de Asociaţia Română a Profesioniştilor Mass Media, împuternicit Silviu Ionescu CUI 28373727. Pentru străinătate se foloseşte Swift BRDEROBU.

Ne puteți urmări și pe Google News