CAMPANIE EVZ. O zi din viaţa unei fetiţe de la ţară

CAMPANIE EVZ. O zi din viaţa unei fetiţe de la ţară

Mihaela îşi face temele la lumina lanternei, ţinute de tatăl vitreg

Pe o vreme câinoasă, când mulţi n-ar fi ieşit din casă să cumpere o pâine, am participat cu voluntarii proiectului "O şansă copiilor de la ţară" la operaţiunea de strângere de fonduri pentru copiii defavorizaţi din comunitatea lor, precum şi pentru înfiinţarea unui post de radio în şcoala generală a comunei Brezoaele. Entuziaşti, elevii-voluntari au pregătit până în cel mai mic detaliu standul cu jucării, hăinuţe, rechizite şcolare, cărţi şi bijuterii făcute de mâna lor, conştienţi că prin fiecare obiect vândut pe sume simbolice vor dărui un zâmbet copiilor care nu au fost la fel de norocoşi ca ei. Misiunea voluntarilor din comuna Brezoaele este de a găsi şi ajuta astfel de cazuri. Spiritul altruist al Corneliei Matei, elevă în clasa a VIII-a, a descoperit o copilă de 12 ani asupra căreia sărăcia şi nevoile şi-au lăsat amprenta. O cheamă Mihaela Roxana Dobrea şi are nişte ochi superbi.

  • CAMPANIE EVZ. Ionuţ, copilul cu muşchii atrofiaţi, a primit bicicletă: "Simt şi eu senzaţia pe care o ai când alergi"

Cinci kilometri pe jos până la şcoală Părinţii Mihaelei s-au despărţit, iar acum locuieşte împreună cu mama şi tatăl vitreg, mi-a povestit Cornelia. Deşi a suferit enorm şi spune că îi este dor de tatăl ei natural şi de cei trei fraţi luaţi de tată, fetiţa se înţelege bine cu nea Nicu, actualul soţ al mamei şi tatăl ei adoptiv. Nea Nicu e grijuliu şi implicat în creşterea ei precum un părinte. Pe Cornelia a impresionat- o teribil o scenă surprinsă în prima seară când a mers acasă la Mihaela, să vadă cum îşi face lecţiile. În camera sărăcăcioasă, Mihaela îşi făcea temele, iar nea Nicu îi ţinea lanterna, luminându-i caietul. Doar aşa o poate ajuta, simţindu-se vinovat că nu-şi permite racordarea la reţeaua de curent. Din casă lipsesc multe alte lucruri: televizorul, calculatorul sau radioul. Cum decurge o zi din viaţa unei fetiţe de la ţară? Mihaela povesteşte: "Mă scol pe la 7, mănânc cartofi prăjiţi, tocană sau ciorbă, o ajut pe mami prin curte cu animalele şi apoi mă duc la şcoală." Şcoala este la o depărtare de 5 kilometri de casa Mihaelei, distanţă pe care copila o parcurge zilnic, indiferent de condiţiile meteorologice. Din păcate, programul autobuzului şcolar nu se potriveşte cu orarul şi locaţia Mihaelei. Din această cauză, seara, după terminarea cursurilor, ea e nevoită să se întoarcă pe jos, pe un drum plin de câini, singură cu gândurile ei. "Mă simt diferită", a repetat des, cu o anume tristeţe în glas.

  • CAMPANIE EVZ. Drama unei mame sărace: "E mic, dar fiul meu trebuie să muncească"

Mihaela e acum un alt copil de suflet al campaniei noastre pe care o vom ajuta să-şi găsească un drum în viaţă şi să aibă minimul necesar dezvoltării sale. Echipa de elevi din Brezoaele a reuşit deja să-i procure haine, încălţăminte, jucării şi rechizite şcolare din puţinele lor posibilităţi. Bineînţeles, că încă îi lipsesc multe, însă prioritar e să aibă lumină în casă. 3.000-3.500 de lei racordul. O avere pentru nea Nicu! Cum puteţi ajuta

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Contactaţi echipa "O şansă copiilor de la ţară" la adresa de email contact@ziaruldeltara.ro sau la numărul de telefon 0730.660.424.
  • Depuneri în contul RO 70 BRDE 445 SV 90385294450 deschis la BRD, agenţia Beller, de Asociaţia Română a Pro fe sioniştilor Mass Media, împuternicit Silviu Ionescu CUI 28373727. Pentru străinătate se foloseşte Swift BRDEROBU.

CITIŢI ŞI:

  • CAMPANIE EVZ. Povestea unei adolescente - voluntar: "Vreau să ajut copiii bolnavi ca surioara mea!"
  • CAMPANIE EVZ. A cântărit 900 de grame la naştere. Cât trei portocale
  • CAMPANIE EVZ. "Ştim cum sunt copiii nevoiaşi şi e normal să-i ajutăm"
  • CAMPANIE EVZ. Daniela şi Alexandra, fetiţele care se spală doar în râu