Evenimentul Zilei > Actualitate > CAMPANIE EVZ. 10.000 de euro pentru demascarea hoţilor de voturi
CAMPANIE EVZ. 10.000 de euro pentru demascarea hoţilor de voturi

CAMPANIE EVZ. 10.000 de euro pentru demascarea hoţilor de voturi

Având în vedere suspiciunile de fraudă a alegerilor de duminică, cotidianul nostru vine în întâmpinarea celor care au de reclamat nereguli flagrante

Evenimentul Zilei" iniţiază o campanie fără precedent prin care oferă premii în valoare totală de 10.000 de euro celor care aduc dovezi ale fraudei electorale, dovezi acceptate în justiţie. Încercaţi să-i filmaţi şi să-i fotografiaţi pe cei care fac turism electoral, transportându-i pe alegători dintr-o localitate în alta pentru a vota de mai multe ori. La fel şi în cazul în care oferă bani sau alte bunuri pentru a vota cum vor ei sau dacă insistă să intre în cabina de vot cu anumite persoane, pe motiv că sunt analfabete.

  • Găseşte aici formularul prin care ne poţi trimite dovezile de fraudarea a alegerilor

Filmaţi şi fotografiaţi orice document suspect care ar putea crea confuzii printre alegători. Scrutinul din 29 iulie îi poate crea neplăceri primului ministru Victor Ponta. El a declarat ieri că îşi doreşte un referendum corect. Subalternii de partid îi pot pregăti, din exces de zel sau din obişnuiţă, o surpriză în sensul că se va folosi votul multiplu.
Potrivit legii în vigoare, este considerată mită electorală acordarea de "produse cu o valoare economică semnificativă precum mărfurile alimentare sau nealimentare". În acelaşi timp, "oferirea de bani, bunuri, ori alte foloase, în timpul campaniei electorale, de către candidat ori prin intermediari în scopul de a determina un anumit vot se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani".

O inechitate aparte rezultă din faptul că în fiecare secţie de votare va fi un singur reprezentant al PDL, în timp ce votanţii "DA" vor avea cinci reprezentanţi în vederea numărării corecte a voturilor. Potrivit legii, fiecare partid parlamentar are dreptul la câte un reprezentant în fiecare secţie de votare. Având în vedere şi acest aspect, cel mai probabil, turismul electoral va face "legea" duminica viitoare. Desigur, în goana disperată după voturi, USL va face greşeli. La urma urmei, dacă lucrurile se precipită, "nu pot ei fura cât putem noi vota". Regulamentul campaniei va fi publicat în ediţia de mâine a "Evenimentului zilei".
„1.775 de persoane sunt cercetate pentru că au dat sau au primit mită electorală la alegerile locale din iunie.” POLIŢIA ROMÂNĂ