Încă de vinerea trecută, în centrul oraşului Hunedoara au fost instalate două bannere mari. Pe un banner, candidatul PNL la funcţia de deputat pe colegiul constituit în fostul oraş siderurgic şi în împrejurimi, Radu Dorinel Puiu, apare împreună cu primarul Hunedoarei, Ovidiu Hada, iar pe celălalt, împreună cu primarul Devei, Mircia Muntean.

Bannerele afişează pe lângă sloganul "Împreună construim un oraş de Formula 1" şi stema Primăriei municipiului Hunedoara. Materialele de propagandă au fost instalate în piaţeta Casei de Cultură cu puţin timp înainte ca în acel loc să înceapă concertele dedicate Zielelor Hunedoarei, manifestări la care au asistat mii de localnici.

"Nu sunt bannere electorale pentru că nu îndeamnă la a se vota vreun candidat. Sunt doar materiale de informare. Cât despre prezenţa stemei municipiului pe afişe, noi am consultat legislaţia electorală şi am constatat că nu este interzisă prezenţa însemnelor de acest fel pe afişe, ci doar a tricolorului, ceea ce nu este cazul în situaţia bannerelor noastre. Dacă se va considera că prezenţa stemei municipiului pe afişe este ilegală, nicio problemă, o vom înlătura. Cât despre semnificaţia sloganului… o veţi înţelege în campania electorală", a declarat Ovidiu Hada.

Reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean spun că acest organism nu a început încă să funcţioneze, iar până la startul campaniei, orice plângere referitoare la afişe electorale trebuie depusă la Poliţie, iar primăriile sunt instituţiile care trebuie să ia măsuri.

În Hunedoara formaţiunile de opoziţie nu au făcut deocamdată nicio sesizare referitoare la bannerele PNL. Mai mult, unii candidaţi urmează acelaşi exemplu, prima dovadă în acest sens fiind oferită de apariţia unui banner cu Liliana Ţolaş, candidatul PSD la Camera Deputaţilor pe acelaşi colegiu,  amplasat aproape de bannerele instalate de liberali.