Campanie de susţinere a Mitropolitului Nicolae Corneanu

Campanie de susţinere a Mitropolitului Nicolae Corneanu

Susţinătorii ÎPS Nicolae Corneanu au demarat o adevărată campanie împotriva episcopului – vicar PS Paisie Lugojeanul, desemnat vineri de Patriarhie să se ocupe de treburile administrative ale Mitropoliei Banatului.

Astfel, Sfântului Sinod a hotărât, vineri, să transfere "temporar" dreptul de semnătură al Mitropolitului Banatului, ÎPS Nicolae Corneanu, episcopului vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, PS Paisie Lugojeanul, sub supravegherea şi îndrumarea Mitropolitului Olteniei, ÎPS Irineu. În opinia timişorenilor, măsura luată "din respect pentru persoana venerabilă a Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului, în vârstă de 88 de ani, – care, din motive de sănătate, nu a mai participat la ultimele şapte şedinţe de lucru ale Sfântului Sinod - şi din responsabilitate pentru disciplina administrativă a eparhiilor" – după cum se arată în comunicatul Patriarhiei, reprezintă o încercare de înlocuire a lui ÎPS Nicolae Corneanu cu tânărul episcop – vicar. Drept urmare, timişorenii au organizat duminică o întâlnire de protest, au programat pentru ziua de mâine, de la ora 18.00, un miting şi s-au folosit de toate mijloacele de comunica, inclusiv de bloguri, pentru a denunţa ceea ce ei numesc "abuzurile din BOR". Ba mai mult, timişorenii solicită "pleacarea imediată" a episcopului vicar.

Scrisoare deschisă

În campania de susţinere a Mitropolitului Nicolae Corneanu s-au implicat şi o serie de intelectuli din Timişoara. Spre exemplu, profesorul universitar Viorica Bălteanu a transmis o scrisoare deschisă, în care face o comparaţie între Mitropolitul Banatului ÎPS Nicolae Corneanu şi cel perceput ca principalul vinovat de decizia Sfântului Sinod, episcopul – vicar al Timişoarei, PS Paisie Lugojeanul. La final, profesorul universitar conchide că "un păstor de suflete foarte stimat şi mare om de carte precum Mitropolitul nostru merită cu totul alt tratament din partea credincioşilor, ca şi din partea Patriarhiei Române". CITIŢI ŞI: Mitropolia Banatului, coordonată de PS Paisie Lugojanu Manifestaţie de susţinere pentru Mitropolitul Banatului

Ne puteți urmări și pe Google News