Liberalul susține că primarul l-a acuzat că „îl vorbește de rău pe la alegători” și apoi s-a repezit asupra sa și i-a dat o palmă. Pentru a scăpa de furia primarului, liberalul s-a ascuns sub o masă din curtea Primăriei. Acesta s-a adăpostit apoi în sediul Primăriei, informează vremeanouă.ro. 

 „Nu m-am așteptat la asa ceva. Mi-a reproșat cã de ce mã leg de numele lui, cã el nu candidează la europarlamentare. Mi-a dat o palmă, sunt zgâriat la față. Cu câteva luni înainte, când eu i-am spus domnului primar cã mã înscriu în Partidul Național Liberal, i-am spus cã dacã aude bârfe prin sat, sã le vorbim între noi, bãrbãteste. Dar acum, când i-am cerut sã îmi arate oamenii față de care eu l-am vorbit de rãu, brusc, a sãrit la bãtaie”, a relatat Constantin Malancã, vicepreședinte al organizatiei PNL din Dimitrie Cantemir.

Bărbatul de 48 de ani, înscris de câteva luni în PNL, a mers la Primărie fără să fie pus pe scandal, acesta dorea o adeverință pentru APIA. 

„În curte a dat de primarul Dumitru Roman, de seful de la “Situatii de Urgentã”, Iulian Potronic, dar si un alt bãiat de la noi din comunã, Viorel Brighiu. Am dat mâna cu totii, frumos, chiar si cu domnul primar. Deocadatã, domnul primar mi-a spus cã a auzit dânsul cã eu îl vorbesc de rãu, cã el e primarul în functie si cã eu sã plec din comunã, cã aici nu am niciun cuvânt. Trebuie sã spun cã eu sunt în aceastã comunã din 1994, sunt cãsãtorit aici de 25 de ani, am familie, casã, plãtesc taxe, impozite. Nu e corect sã îmi spunã dumnealui mie cã nu am niciun cuvânt si cã trebuie sã plec. În acel moment, eu i-am spus sã îmi spunã oamenii cãtre care l-am vorbit eu de rãu. Dânsul s-a enervat si a sãrit la mine. Nu m-am asteptat la asa ceva”, a spus Constantin Malancã.

Constantin Malancã s-a ferit de furia primarului PSD și s-a asuns rapid sub o masă din curtea Primăriei. Potrivit spuselor acestuia, primarul i-a dat  o plmă zdravănă. 

“În curtea Primãriei este o masã de metal, si m-am bãgat sub ea. Primarul a vrut sã mai dea în mine cu pumnii, cu picioarele, dar am fost protejat de Brighiu si de Potronic Iulian. Apoi am fugit în Primãrie, ca sã evit conflictul. Domnul primar e supãrat cã eu îmi fac treaba de liberal, cã fac muncã de campanie în comunã. Cred cã a fost influentat gresit, unii au încercat sã îi spunã tot felul de bârfe, pe care dânsul le-a crezut”, consider Constantin Malancã. 

Conflictul a fost aplanat de seful de la “Situatii de Urgentã” si Viorel Brighiu. La final, liberalul susține că i-a mulțumit primarului și că i-a urat  “multã sãnãtate si o zi plãcutã”!

După ieșirea primarului, toată lumea s-a calmat și bărbatul și-a primit adecerința pentru APIA.

„Dupã aceea, toatã lumea s-a calmat si domnul primar mi-a eliberat toate documentele pentru APIA. Eu i-am multumit si i-am spus multã sãnãtate si o zi plãcutã. El, ca primar în functie, a rãmas la Primãrie, iar eu, care am vorbit frumos,mi-am continuat drumul”, spune liberalul, tatã a doi fii, unul de 18 ani si altul de 11 ani. 

Constantin Malancã susține că palma dată de primar i-a lăsat o zgârietură pe obraz. Încă nu știe cum va proceda în această privință.

„Vreau sã mã gândesc bine și apoi iau o decizie”, a spus acesta.

Localnicii au numai vorbe de laudă la adresa primarului. EI spun că acesta este un om muncitor și că a lucrat vreo 5 ani sezonier în Austria în domeniul viticulturii. Până acum, acesta nu a mai fost implicat într-un conflict asemănător. 

Primarul Dumitru Roman nu a refuzat să comenteze întreaga scenă. 

 

Te-ar putea interesa și: