Evenimentul Zilei > Actualitate > Călătoria lui „Care este” în SUA. Vanghelie către jurnalişti: „I love you!”
Călătoria lui „Care este” în SUA. Vanghelie către jurnalişti: „I love you!”

Călătoria lui „Care este” în SUA. Vanghelie către jurnalişti: „I love you!”

Primarul sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, şi-a luat astăzi zborul către Washington (SUA), pentru a participa la conferinţa internaţională a primarilor.

La plecarea de pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" edilul a precizat că, în cursul zilei de mâine, se va întâlni cu primarul Washington-ului, de la care intenţionează să preia "expertiza" care să-i folosească în câştigarea alegerilor pentru postul de primar general al Capitalei.
În periplul său, Marian Vanghelie a stabilit şi "o întâlnire cu reprezentantul Departamentului de Stat care se ocupă de relaţia cu România", dar şi o vizită la Casa Albă. "Probabil, voi vizita şi Google-ul", a dat asigurări Vanghelie.
„Vom avea întâlniri cu oameni de afaceri şi cu mai multe autorităţi pentru a vedea cum au făcut ei parteneriate publice private şi cum au rezolvat unele probleme administrative. Ne vom întâlni şi cu reprezentanţi ai sindicatelor de acolo”, a mai declarat Vanghelie.
Potrivit acestuia, prin această vizită se vor urmări două probleme: acumularea unei experienţe pe care să o aplice, și anume cum „să nu se mai cheltuiescă banii pe iarbă” şi „captarea unor investitori străini care să fie aduşi în România cu scopul de a se parafa parteneriate publice-private”.
"Substanţa este însă Casa Albă şi Departamentul de Stat", a mai precizat edilul care, la îmbarcarea în avion, le-a strigat "I love you!" jurnaliştilor. Cu câteva minute în urmă, aceștia îi ceruseră să le răspundă la o întrebare în limba engleză. "Să nu stricăm ştirea", se eschivase Vanghelie. 
Marian Vanghelie va fi însoțit în SUA de deputaţii Doina Burcău, Georgian Pop şi Chiriţă Dumitru, dar şi de europarlamentarul Ioan Enciu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: