Evenimentul Zilei > Actualitate > Bute: „Un meci cu Ward este o prăjitură pentru HBO!”
Bute: „Un meci cu Ward este o prăjitură pentru HBO!”

Bute: „Un meci cu Ward este o prăjitură pentru HBO!”

Pugilistul român este gata să intre în ring cu câştigătorul de la Super Six. Gălăţeanul ironizează faptul că adversarii de la categoria lui se bat cu doar 4.000 de spectatori în sală.

Pugilistul român Lucian Bute, numărul 1 mondial la categoria supermijlocie şi deţinător al centurii IBF, a fost prezent sâmbătă la "Boardwalk Hall", Atlantic City, New Jersey, unde a urmărit finala turneului Super Six dintre americanul Andre Ward şi britanicul Carl Froch.
Însoţit de oficiali ai clubului Interbox, Bute a încercat să negocieze un meci cu câştigătorul din Super Six, Andre Ward.
Americanul, care până acum câteva săptămâni declara că vrea să se bată cu Bute pentru a stabili cine e cel mai bun supermjlociu din lume, n-a mai avut acelaşi curaj.
Lucian Bute a mărturisit pentru "Evenimentul zilei" că, în cazul în care Ward se va încăpăţâna să-l evite, ar putea boxa cu britanicul Carl Froch sau cu legendarul Bernard Hopkins. Asta în cazul în care IBF nu i-ar pune în faţă un challanger din oficiu.
EVZ: Lucian, cum a fost la Atlantic City?
Lucian Bute
: A fost interesant. În primul rând, ca organizare. M-a surprins însă faptul că la meci au asistat puţin peste 4.000 de spectatori, într-o sală de 15.000 de locuri. Dacă meciul Ward – Froch ar fi avut loc la Montreal, în tribune ar fi fost 10.000 de oameni.
Ai declarat că pe Froch îl vei face KO, iar pe Ward îl vei bate la el acasă.
Nu ştiu de unde au apărut aceste declaraţii. La sosirea în Statele Unite, acolo unde am fost împreună cu peste 40 de apropiaţi, am susţinut o conferinţă de presă, organizată de cei de la Showtime.
Am spus că sunt conştient că ambii pugilişti care urmează să se întâlnească în finală ştiu că sunt aici, că am venit să-i urmăresc. Am mai spus că ambii finalişti sunt valoroşi, că vreau să mă bat cu învingătorul. Îmi amintesc de declaraţiile lui Ward, făcute nu cu mult timp în urmă, în care spunea că trebuie să se bată cu mine după ce încheie socotelile cu Showtime şi cu Super Six. După meci, însă, surpriză! Zice că vrea să ia o pauză, că nu se mai bate cu mine.
Care să fie cauza? Îi e frică lui Ward?
Nu e vorba neapărat de frică. Probabil că promotorii lui vor altceva. M-am convins că nu doreşte să vină la Montreal. În acest caz, am spus că merg unde vrea el. Mă bat oriunde. Nu vreau să zică lumea că eu stau în cuşca mea, că nu vreau să ies din Canada. După discuţiile cu ei, cred că o luptă cu Ward e puţin probabilă. Poate spre sfârşitul anului viitor, poate în 2013…
Să fie altceva?
Mă gândesc şi la faptul că el a terminat contractul cu Showtime şi vrea să semneze cu HBO. Iar pentru HBO, şi nu numai, un meci Bute – Ward e o adevărată prăjitură. S-a dovedit încă o dată că nu e vina mea că nu vor să se bată cu mine. Eu mă bat în Canada cu 20.000 de oameni în tribună, ei cu 4.000 de spectatori, dintre care jumătate intră cu invitaţii.
Până la urmă, cu cine te vei lupta?
În afara lui Ward, ar mai fi două variante. Prima e Carl Froch. Nu mai are scăpare. A boxat în finala Super Six, e guraliv, vorbeşte mult! A doua variantă ar fi Bernard Hopkins. A spus că vrea să scadă în greutate pentru a se bate cu mine. El e la "semigrea". M-am văzut cu Hopkins la Atlantic City. Ne cunoaştem de multă vreme. Chiar le spunea celor care am venit cu mine şi care făceau poze cu el că vrea să vină la Montreal să se bată cu mine.
Se aude şi de un challenger oficial al IBF.
Week-end-ul trecut, în Mexic, trebuia să se dispute partida dintre mexicanul Librado Andrade şi americanul Don George. Acasă la Andrade. Prin contract, George a cerut ca ringul să aibă dimensiuni olimpice, mari adică. Lui Andrade îi convenea ringul la dimensiuni minime, ca să-l înghesuie pe George. Gala s-a ţinut, meci cu meci, iar când a venit ora main-event-ului promotorii lui George au măsurat ringul, au ajuns la concluzia că nu e conform contractului, şi-au luat omul şi au plecat acasă.
La cât timp trebuie să-şi apere centura un campion mondial?
La nouă luni, obligatoriu. Ce se întâmplă în aceste nouă luni, e treaba fiecăruia. Poţi să te baţi şi o dată pe lună!

Ce îţi face mâna lovită la meciul cu Johnson?
Mă sâcâie, dar sper ca până în aprilie să fie bine. Nu pot să lovesc cu ea, dar totul e în regulă. Am făcut vineri un RMN, iar acum aştept rezultatele:

Ai luat cetăţenia canadiană? Aici se aude că ai luat-o!
Altă invenţie a presei. Vineri am fost şi am susţinut un examen scris, care a constat în 20 de întrebări. Întrebări legate de Canada, istorie, etc. Trebuie să răspunzi la cel puţin 15. Răspunsul vine în câteva săptămâni, prin poştă, acasă. Nici nu ştiu dacă am răspuns bine. Am primit telefoane de felicitare. Le-am spus însă tuturor că această chestiune va dura.

Nu îţi e dor de un Crăciun românesc. Cu porc, cu…
Stai liniştit. Am un prieten la câţiva kilometri de Montreal, care are are o fermă. E frumos. O să tăiem un porc, româneşte!
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/g8Tsjek0hWc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/-_6Qx1shpNU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News