Bush, atacat cu pantofi de un ziarist | VIDEO

Bush, atacat cu pantofi de un ziarist | VIDEO

Aflat ieri la Bagdad în cea de-a patra şi, probabil, ultima vizită în Irak din cursul mandatului său, preşedintele american în exerciţiu George W. Bush a fost insultat şi la un pas de a fi lovit de doi pantofi aruncaţi de un jurnalist irakian care asista la întâlnirea dintre liderul de la Casa Albă şi şeful guvernului de la Bagdad, Nuri al- Maliki.

Potrivit AFP, în timp ce oficialii îşi strângeau mâna, jurnalistul, aflat în cel de-al treilea rând, s-a ridicat şi a strigat „acesta este sărutul de adio, neam de câine“, după care a aruncat pe rând cei doi pantofi spre Bush. Al- Maliki a făcut un gest de protejare a oaspetelui său, care nu a fost însă atins de încălţările „zburătoare“.

Jurnalistul a fost evacuat imediat de agenţii de securitate irakieni. Vizita liderului american a fost ţinută în secret de Casa Albă, care a dezvăluit-o abia după ce Air Force One a aterizat pe aeroportul internaţional din Bagdad, de unde Bush a fost preluat de un elicopter. El s-a întâlnit cu preşedintele irakian Jalal Talabani, cu premierul Nuri al-Maliki şi cu liderul Kurdistanului irakian Massoud Barzani.

Jurnalistul este un "patriot irakian" care a acţionat în nume propriu, a declarat astăzi un coleg al acestuia, Jihad al Roubaie.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Acest comportament trebuie considerat ca propria lui iniţiativă şi nu a postului de televiziune" a spus Roubaie, jurnalist în cadrul televiziunii al-Bagdadia.

"Ne puteam aştepta la aşa ceva din partea lui, pentru că este într-adecăr un patriot în ceea ce priveşte toate aspectele legate de Irak", a adăugat el.

Postul de televiziune al-Bagdadia, cu sediul la Cairo, este "independent şi nu are legături cu nici un partid politic", a subliniat Roubaie.