"Suntem atenţi. Aşteptăm concluziile oficiale ale anchetei. S-ar putea să existe o serie de nereguli la Duisburg", a explicat pentru France Presse Tommy Vaudecrane, copreşedinte Technopol, care organizează, la Paris, pe 25 septembrie "Techno Parade".
După "Love Parade", măsuri de securitate mai aspre
Înainte de "Love Parade", organizatorii festivalului din capitala Franţei au gândit un plan de securitate.
"Ceea ce s-a întâmplat la Duisburg nu poate decât să ne încurajeze să continuăm planul şi să-l îmbunătăţim", a mai spus Tommy Vaudecrane.
La Zurich, în Elveţia, unde pe 14 august va avea loc "Street Parade", organizatorii nu se gândesc la măsuri suplimentare de securitate după tragedia din Germania.
"City Parade" de pe 21 august care se ţine la Bruxelles, Belgia, este un eveniment sigur, susţin organizatorii.
"City Parade este un eveniment sigur. Colaborăm cu serviciile de securitate din oraş, cu poliţia, cu pompierii şi Crucea Roşie. Nimic nu este lăsat la voia întâmplării", a declarat Claude Van Cools.
Ceilalaţi organizatori de festivaluri arată cu degetul condiţiile de acces la "Love Parade", o singură intrare prin tunelul îngust.
"Dispunem de o zonă de patru ori mai amare şi avem trei intrări. Este o configuraţie total diferită", spune Remo Michel. Iar cei care se ocupă de "City Parade" au anunţat că festivalul are loc într-un circuit închis, lucru care permite interzicerea accesului în cazul unui aflux prea mare de spectatori. 
Întrebat despre impactul pe care îl va avea nenorocirea din Germania asupra festivalului din septembrie de la Paris, Vaudecrane a recunoscut că nu e cea mai bună publicitate, dar s-a ferit să facă vreun pronostic.
Decizia de a anula "Love Parade" n-a rămas fără ecou la Rotterdam, unde "Dance Parade" nu se mai ţine anul acesta.
Decizia a fost luată în urma decesului unui participant la Sunset Grooves, un festival de muzică  organizat anul trecut pe o plajă din oraşul olandez.