Bursa locurilor de muncă

Bursa locurilor de muncă

Aproape 200 de companii îşi scot oferta de joburi pentru absolvenţi şi necalificaţi.

Peste 6.000 de locuri de muncă vor fi prezentate la Bursa generală a locurilor de muncă, ce va fi organizată vineri, 18 aprilie, la Sala de Sport a Colegiului Tehnic „Petru Maior“. Dintre ofertele înregistrate până acum la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AMOFM), 2.517 sunt destinate muncitorilor calificaţi, 1.856 - absolvenţilor de studii medii, 830 - muncitorilor necalificaţi. Persoanele cu studii superioare au la dispoziţie 520 de posturi. Ofertele au fost trimise până luni seară de aproape 200 de companii bucureştene.

La sfârşitul lunii trecute, rata şomajului în Bucureşti a fost de 1,8% din populaţia activă. Din totalul de 18.198 de şomeri din Capitală, cei mai mulţi - 66% - sunt muncitori, cu sau fără calificare, iar 26% au studii medii. În ceea ce priveşte distribuirea acestora pe grupe de vârstă, 57% au peste 40 de ani.

Cel mai mare deficit pe piaţa forţei de muncă din România este în domeniile construcţii, prestări servicii în turism şi industria uşoară, arată directorul AMOFM, Dumitru Pelican. O rezolvare ar putea fi întoarcerea muncitorilor din străină tate. O primă „tranşă“ - câteva mii de oameni - ar putea veni din Spania, ţară confruntată în momentul de faţă cu o criză în domeniul construcţiilor de locuinţe, a mai spus Pelican.

Ne puteți urmări și pe Google News