Evenimentul Zilei > International > Bulgaria: Ministrul pentru dezvoltare regională demisionează, pentru a candida la preşedinţie
Bulgaria: Ministrul pentru dezvoltare regională demisionează, pentru a candida la preşedinţie

Bulgaria: Ministrul pentru dezvoltare regională demisionează, pentru a candida la preşedinţie

Ministrul bulgar pentru dezvoltare regională, Rosen Plevneliev, va demisiona azi din funcţie, pentru a candida în alegerile prezidenţiale din octombrie, relatează agenţia de presă Novinite.

Ministrul pentru dezvoltare regională, Rosen Plevneliev, este aşteptat să-şi anunţe, azi, demisia din funcţie, la trei zile după ce partidul de guvernământ i-a anunţat nominalizarea pentru alegerile prezidenţiale, care vor avea loc în 23 octombrie. 
Rosen Plevneliev (47 de ani) va părăsi Cabinetul de la Sofia după doi ani în funcţia de ministru, timp în care a făcut eforturi pentru a moderniza infrastructura Bulgariei şi a devenit cel mai popular membru al Cabinetului de centru-dreapta.
Doi candidaţi la succesiune
Premierul bulgar Boiko Borisov este aşteptat să anunţe, tot azi, succesorul lui Plevneliev. Ministrul adjunct pentru dezvoltare regională, Liliana Pavlova, este favorită pentru ocupa funcţia rămasă liberă după plecarea ministrului. Ea este preferata prim-ministrului Borisov, pentru că s-a ocupat de construcţia autostrăzilor, un punct important, pentru care Boikov speră să primească mai multe voturi de susţinere a guvernului.
În ultimele zile, numele ministrului pentru fondurile europene, Tomislav Donchev, a fost vehiculat, de asemenea, ca un posibil succesor al ministrului demisionar. Donchev a fost numit în funcţie la mijlocul anului trecut, cu scopul de a îmbunătăţi utilizarea fondurilor europene şi, implicit, imaginea Bulgariei la Bruxelles, dar şi pentru a preveni fraudele în acets domeniu.
Alegerea premierului în privinţa noului ministru pentru dezvoltare regională va fi anunţată azi, în şedinţa de guvern, precizează sursa citată.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News