Evenimentul Zilei > Actualitate > „Bulă” trece de la PDL la partidul lui Oprea
„Bulă” trece de la PDL la partidul lui Oprea

„Bulă” trece de la PDL la partidul lui Oprea

UNPR, partidul condus de Gabriel Oprea, a făcut o primă achiziţie din PDL. Este vorba de deputatul Nicolae Stan, cunoscut şi cu supranumele „Bulă”, căruia nou-înfiinţatul partid i-a promis funcţia de prim-vicepreşedinte al filialei Olt.

Primul PDL-ist racolat de Oprea spune că a plecat când a văzut „că Boc vrea să taie pensiile”, pe de o parte fiindcă este „de stânga”, iar pe de altă parte pentru că noul său şef pe linie de partid i-ar fi spus că „independenţii nu vor vota legea pensiilor”.

„Nu-mi place de Videanu şi de Berceanu”

„Când am văzut că vor să taie pensiile şi ce e, am zis «domne, nu mai stau». M-am dus la domnul Oprea fiindcă mi-a spus că grupul independenţilor n-o să voteze legea pensiilor. Şi chiar dacă o votează, eu n-o votez. În rest, n-am nimic cu conducerea PDL-ului. Nu-mi place de doi miniştri: de domnul Videanu şi de domnul Berceanu. Atât”, a explicat Stan pentru EVZ motivele trecerii sale la UNPR.

La plecare, deputatul ex-PDL critică însă modul cum s-au împărţit, pe plan local, posturile din deconcentrate. „E vorba şi de conducerea de la Olt. Nu mi-au plăcut oamenii care au fost puşi în deconcentrate. Au fost puşi unii care nici nu ştiu să semneze”, reclamă fostul primar din Coloneşti, atât sub PSD, cât şi sub PD.

Stan admite însă că numirile rămân politice şi, mai mult, sunt subiect de negociere la transferurile între partide: „Dacă o să-mi dea acum două-trei-patru deconcentrate, nu ştiu câte or fi, o să vedeţi ce directori o să punem noi!”.

Abia trecut la UNPR, primul parlamentar plecat din PDL recunosşte însă că partidul lui Oprea e doar o trambulină pentru a ajunge din nou în PSD, unde a activat din 1997 până în 2008. „Dacă nu-mi convine aici, mă duc la PSD. Doar că aştept să nu mai iasă Ion Toma (liderul filialei PSD Olt, n.r.), acum la alegerile interne. La PSD e locul meu”, spune Stan.