Buga a fugit de la Rapid

Buga a fugit de la Rapid

Atacantul giulestean este nemultumit de salariul anual de 170.000 de dolari si, prin vocea impresarului sau, a anuntat ca vrea sa se transfere.

Caldura torida din Bucuresti a lichefiat si mai mult atmosfera incinsa de la Rapid. In timp ce rivalii de la Dinamo si Steaua fac transferuri de marca pe banda rulanta, giulestenii se multumesc cu achizitii de mana a doua. Mai mult, gruparea „alb-visinie” a pierdut deja trei atacanti de valoare - Ianis Zicu, Ionel Ganea si Viorel Moldovan - si e pe punctul de a-l pierde si pe Mugurel Buga.

Plecarea antrenorului Razvan Lucescu a destabilizat lotul „feroviar”. Multi dintre jucatori deplang vremurile in care erau „frati” cu Lucescu junior si puteau sa-i raspunda fara jena patronului George Copos.

Conducerea gruparii de langa Podul Grant a luat ieri foc cand a aflat ca Buga continua jocul de-a soarecele si pisica. Atacantul giulestean nu s-a prezentat luni la reunirea lotului si nici la urmatoarele antrenamente, de marti si miercuri. Initial, brasoveanul a fost invoit motivat, dar lucrurile au luat o turnura alarmanta in urma cu doua zile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Il paste suspendarea Constantin Zotta, directorul general de la Rapid, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca Buga a dat bir cu fugitii. „Suntem neplacut surprinsi de atitudinea lui Mugurel. Nu ne raspunde la telefon si nu este frumos ceea ce face. Se fereste de noi. Am reusit in schimb sa vorbim cu impresarul lui. Acesta mi-a spus ca Buga vrea sa plece pentru ca e nemultumit de salariu.

Daca 170.000 de dolari, cat ia el, este un salariu mic, atunci nu mai avem ce comenta. Il atentionez ca are doua variante: ori vine si da totul pentru Rapid, ori doi ani si jumatate, cat mai are contract, va urmari meciurile din tribuna. Nu o sa-i dam drumul la o alta formatie nici pentru cinci milioane de euro”, a declarat Zotta.

Viorel Moldovan, directorul sportiv al clubului, l-a criticat si el pe Buga. „Asteptam sa ne caute el pe noi. Trebuie sa ne ofere niste explicatii. Nu voi tolera asa ceva. Va exista un regulament bine pus la punct. Avem nevoie doar de barbati la echipa”, a rabufnit fostul „bombardier” din Giulesti. Pentru cele trei zile de absenta, atacantul va primi o amenda de 3.000 de dolari.

Banii lui Gigi Buga este dorit insistent de Steaua. Jucatorul este impresariat de Razvan Zamfir, care este partenerul de afaceri al lui Adrian Ilie, managerul general al gruparii din Ghencea. In urma cu sase luni, Mugurel a fost la un pas de a semna cu clubul patronat de Gigi Becali.

El a ramas in Giulesti doar dupa ce Lucescu junior l-a convins pe Copos sa-i dubleze salariul de 85.000 de dolari. In ianuarie, Becali a declarat ca l-a imprumutat pe Buga cu 55.000 de euro. Practic, suma a reprezentat un avans pentru a-si da acordul de a evolua la „ros-albastri”.

ISI FACE CURAJ

Bergodi: „Presiunea patronului e constructiva” Rapid si-a prezentat ieri noile achizitii - mijlocasii Stefan Grigorie, Vladimir Bozovici si atacantul Pierre Boya. De asemenea, Cristiano Bergodi a sustinut prima conferinta de presa in calitate de antrenor al echipei. Dupa ce patronul George Copos si-a etalat cunostintele de limba engleza si franceza, pentru a-si impresiona noii angajati, Bergodi si-a luat inima in dinti si a declarat:

„Am fost mereu sub presiune. Nu ma sperie asa ceva. Presiunea patronului e constructiva. Daca voi avea parte de critici, trebuie sa existe un respect intre persoane. Fara presiune nu poti sa te implici in fotbalul mare”.

In schimb, Copos s-a batut cu pumnul in piept ca va asigura linistea echipei. „Nu va mai exista presiune sau tensiune din vele. Obiectivele sunt clare: titlul sau locul doi, Cupa, o primavara europeana in Cupa UEFA si grupele Ligii Campionilor”, a precizat Copos.

Patronul giulestean s-a laudatcu noile achizitii si crede ca Boya va fi cel mai bun atacant din Liga I. Totusi, dupa prezentarea celor trei jucatori, Copos s-a pupat indelung cu Bozovici si cu Grigorie, dar nu si cu Boya, jucator de culoare!