Bucurenciu, transferat la Colibaşi

Bucurenciu, transferat la Colibaşi

Omul de afaceri Mihai Bucurenciu, condamnat în dosarul portbagajul, a fost transferat azi din arestul IPJ Valcea la penitenciarul Colibaşi, unde va executa 10 ani închisoare. A fost nevoie să stea în arestul IPJ Vâlcea două zile pentru ca oamenii legii să-i întocmească documentele de identitate.

În momentul arestării, acesta avea acte false de identitate pe numele unui fost angajat, Florian Marica. De când a fost încarcerat  Bucurenciu a  refuza să stea de vorbă cu presă şi nu a fost de acord nici cu transmiterea către televiziuni a imaginilor filmate în timpul capturării.

“Sunt de acord să dau interviuri ziarelor şi televiziunilor, dar nu astăzi”, a scris Mihai Bucurenciu pe fiecare solicitare venită din parte presei.

Potrivit poliţiştilor, Mihai Bucurenciu ar fi intrat pe teritoriul României în urmă cu aproape şase luni şi-a lăsat barbă şi nu a sta prea mult în acelaşi loc pentru a nu fi recunoscut. Poliţiştii de la Serviciul Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale au fost pe urmele lui şi l-au arestat în urmă cu două zile în Autogara 1 Mai din Râmnicu Vâlcea.

Ne puteți urmări și pe Google News

“În momentul reţinerii bărbatul era împreună cu soţia şi fiul său şi îşi aşteptau un prieten. Am văzut cum patru bărbaţi în civil l-au pus pe un bărbat cu barbă jos şi pe încă un băiat mai tânăr, strigau tare “culcat, culcat”. Pe cel tânăr l-au lăsat să plece după câteva minute, iar pe cel cu barbă l-au băgat într-o maşină de poliţie. Înainte de a se urca şi-a pupat soţia şi pe băaitul mai tânăr. Avea în jur de 50 de ani, avea părul cărunt şi era în pantaloni scurţi”, a descris un taximetrist scena arestării din autogară.  

Pe numele lui Mihai Bucurenciu există, încă din 2003, un mandat de executare a unei pedepse de 10 ani de închisoare emis în dosarul "Portbagajul" în care acesta era acuzat de sechestrare de persoane.  În 2000 Bucurenciu, împreună cu încă 11 persoane printre care si interlopul Sandu Geamănu au sechestrat şi torturat trei bărbaţi care ar fi furat o jumătatea de million de dolari din portbagajul maşinii lui Bucurenciu.

Dosarul "Portbagajul" a fost celebru la vremea lui, iar investigaţiile au dus chiar la suspiciuni de corupţie între şefii Poliţiei Române.