"Bucătarul-şef Boc serveşte ghiveci la televizor"

"Bucătarul-şef Boc serveşte ghiveci la televizor"

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu consideră că, după şase luni de guvernare PD-L-PSD, România se îndreaptă într-o direcţie greşită, întrucât actuala putere nu are nici cea mai vagă idee despre soluţiile de atenuare a efectelor crizei economice. În lipsa unei reţete eficiente de combatere a crizei, bucătarul-şef Emil Boc a preparat un "ghiveci" pe care vrea să îl servească pe post de somon file.

Tăriceanu susţine, într-o postare pe blogul personal, că actualul Guvern a procedat după principiul "spray and pray", ceea ce în termeni neaoşi se poate traduce prin îndemnul proletar "Acţionaţi, acţionaţi că ceva, ceva tot o ieşi bine". "Rezultatul a fost un ghiveci de guvernare. Dacă Guvernul ar fi fost un bucătar, atunci rezultatul eforturilor din ultimele 6 luni este … un ghiveci", comentează fostul premier.

Inspirat probabil de recentele comentarii politice pe tema ospătarilor, Tăriceanu spune că "bucătarul" a aruncat în oală, la întâmplare, "una bucată de acord cu FMI, care ne face datori vânduţi, una bucată de impozit forfetar, al cărui rezultat este că mii de firme şi-au închis porţile şi câteva legături de promisiuni electorale neonorate, culminând cu înjumătăţirea indemnizaţiilor la Bacalaureat pentru profesori, cărora li s-a promis creşterea cu 50% a salariilor".

Potrivt acestuia, reţeta a fost completată cu alte câteva ingrediente, menite să creeze alegătorilor iluzia că mâncarea este consistentă. Printre acestea ar fi legea salarizării unice, Tăriceanu făcând însă pariu că acest act normativ nu va fi pus în aplicare de către Cabinetul Boc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prima casă, pe post de sare şi piper Pe post de sare şi piper, continuă fostul premier, Cabinetul Boc a adăugat programul “Prima casă”, pe care miniştrii îl prezintă ca pe un mare succes, deşi efectele pozitive se lasă aşteptate, în vreme ce au crescut preţurile la apartamentele care până mai ieri erau mai ieftine.

"După ce a aruncat ingredientele în oală, guvernul Boc a amestecat bine şi a ieşit … un ghiveci. Pe care ni-l servesc acum în fiecare zi la televizor, susţinând că este somon file", conchide criticul în ale artei gastronomice guvernamentale.

Tăriceanu mai spune că românii au pierdut şansa de a ieşi din criză alt fel decât epuizaţi de resurse şi datori vânduţi la FMI, din cauza unui guvern care se face că munceşte. El mai afirmă că rezultatul celor 32 de pseudo-măsuri anticriză dispuse de Guvernul Boc este vizibil-salariul mediu a scăzut în mai, 3 din 7 firme s-au închis, din ce în ce mai români nu îşi pot plăti creditele. Liberalul mai acuză lipsa totală a unei strategii pe termen lung, care să ofere mediului economic un minimum de predictibilitate şi siguranţă.

În opinia sa, tot ce ar mai putea fi adăugat la reţeta lui Boc este celebra formulă iliesciană privitoare la „meandrele concretului şi sinergia faptului".