Scene incredibile, ieri, la Institutul de Medicină Legală din Bucureşti. „Miza” a constituit-o corpul neînsufleţit al fotbalistului nigerian Henry Chinonso, care zăcea de o lună în frigiderele instituţiei. Mai mulţi membri ai familiei jucătorului şi prieteni ai acestuia, cărora li s-au alăturat şi oficiali ai echipei Delta Tulcea, acolo unde a evoluat Chinonso, au venit să ridice cadavrul. Aceştia s-au lovit de opoziţia logodnicei lui Chinonso, care sosise şi ea la faţa locului. Între cele două tabere a izbucnit un scandal!
Azi va fi dus în Nigeria
Corpul lui Henry Chinonso a fost ridicat în cele din urmă de familie, urcat într-o dubiţă şi dus într-o locaţie iniţial necunoscută, motiv care a generat un zvon sinistru: „Trupul lui Henry Chinonso a fost furat”!
„A fost o neînţelegere între reprezentanţii clubului şi nevasta celui decedat. Femeia a spus că nu ştia că oamenii de la Delta îl iau astăzi (n.r. – ieri). Rudele voiau să plece imediat în Nigeria. După discuţia cu femeia au stabilit să îl mai lase o noapte şi l-au depus la capela de la Cimitirul Bellu catolic”, au precizat sursele EVZ din IML. Sicriul cu trupul sportivului va fi transportat spre casă, pe calea aerului, azi, în jurul orei 12.00.
EVZ a aflat ieri şi cauzele morţii fotbalistului. Medicii de la IML ne-au declarat că a fost vorba de malformaţii la inimă, pe care jucătorul de 21 de ani le avea încă de la naştere. Chinonso a decedat în urmă cu o lună în timpul unui amical de fotbal disputat la Baloteşti, între formaţia locală şi Delta Tulcea, echipă la care Henry era legitimat.