Fără bagaje

"E ceva inedit pentru noi. Nu am mai fost aici. Sper ca totul să fie bine, pentru că nu cunoaştem prea multe despre ţara voastră", ne-a declarat, într-o engleză cu un accent foarte ciudat, Clive Winter, unul dintre
suporteri. "Sunt din Merthyr Tydfil, o localitate din Ţara Galilor, nu sunt din Anglia, dar Chelsea e viaţa mea", ne-a lămurit imediat Clive.

Cunoscută ca o formaţie cosmopolită, Chelsea nu are suporteri fanatici, precum FC Liverpool sau Arsenal. Mulţi dintre cei veniţi la Cluj aveau tricouri alb-albastre, dar din cauza frigului, acestea nu erau la vedere. Românii prezenţi la sosirea fanilor britanici au rămas cu gura căscată văzându-i pe aceştia fără bagaje. "Totul e la purtător", a glumit un englez.

Interesaţi de terase

Fanii britanici au fost întâmpinaţi la aeroportul din Cluj de o mulţime de voluntari, puşi la dispoziţie de Primărie. Aceştia le-au înmânat vizitatorilor hărţi ale oraşului şi câteva pliante cu cele mai interesante obiective ale urbei de pe Someş. Fanii de la Chelsea nu s-au arătat însă interesaţi de frumuseţile Clujului. Au cerut să fie duşi direct la terasele din centrul oraşului! Autocarele au demarat spre Piaţa Unirii, unde au ajuns o jumătate de oră mai târziu.
 
Cu ajutorul jandarmilor şi al poliţiştilor români, organizatorii au cerut ca parcarea autobuzelor să se facă în faţa unei bănci comerciale, unde fanii lui Chelsea să poată schimba în siguranţă banii. Cu toate acestea, bişniţarii clujeni puteau fi zăriţi în apropiere, pregătiţi să se arunce asupra prăzii. La câteva minute după coborârea din autocare, fanii britanici s-au răspândit pe la terasele din centrul oraşului şi au început să bea bere în cantităţi industriale. La Cluj sunt aşteptaţi să sosească până la ora jocului dintre CFR şi Chelsea aproximativ 1.200 de fani englezi.

(16:00)