Evenimentul Zilei > Actualitate > Brianna Caradja: Iri poate să rămână apolitic şi să fie primar
Brianna Caradja: Iri poate să rămână apolitic şi să fie primar

Brianna Caradja: Iri poate să rămână apolitic şi să fie primar

Brianna Caradja îl susţine pe Irinel Columbeanu. Prinţesa a expus, pentru EVZ, argumentele care îl fac pe omul de afaceri potrivit în funcţia de primar al Bucureştiului.

Prinţesa îl consideră pe Iri un viitor primar bun, mulţumită statutului său de om de afaceri, dar şi a cunoştinţelor de cultură generală ale miliardarului de la Izvorani.
EVZ: Cum comentezi gestul lui Irinel, care şi-a anunţat candidatura la Primăria capitalei pe YouTube?
Brianna Caradja: Mi se pare modern, în primul rând, şi foarte deştept. Era evident că o să prindă la toată lumea, dat fiind că el ne-a obişnuit cu comunicarea prin YouTube…
Îi dai lui Irinel şanse de câştig ca primar?
Să ştii că da. Bine, momentul acesta este încă mult prea devreme dar, dacă ar exista în România în mod absolut adevărat candidatura independentă ca atare şi n-ar fi o măgărie electorală, din păcate, făcută acum doi ani, să ştii că da pentru că lumea s-a săturat. Am comentat şi eu, la rândul meu cu atâţia prieteni dezamăgiţi şi ne uităm în dreapta şi în stânga la propriu şi nu mai ştim unde să dăm cu capul, pentru că pe toţi i-am văzut şi revăzut de 10 ori, uneori sub alte culori, sub alte bannere şi nu îl mai vrem pe niciunul dintre ei.
Chiar aş vrea, în orice o să mai comentez de acum încolo despre acest subiect, să se bage de seamă că ţin să rămân obiectivă. Ştiu că toţi o să vă gândiţi că nu pot să fiu obiectivă cunoscându-l pe Iri, dar nu este aşa. Ascultându-i mesajul de pe YouTube şi uitându-mă la el, m-am gândit că omul ăsta timp de douăzeci de ani şi-a văzut de banii şi de viaţa lui. Mondenităţile nu mă interesează de nicio culoare, mă uit la fapt. El s-a îmbobăţit deja înainte, dacă se bagă acum în politică. De fapt, poate să rămână apolitic şi să fie primar. Trebuie să devină diplomat, asta e obligatoriu, dar politic nu neapărat… Are deja averea făcută de demult, nu de ieri şi intră liniştit în ceva nou. Oricum, trebuie să îşi alcătuiască o echipă de oameni.
Este potrivit un om de afaceri pentru funcţia de primar al Bucureştiului?
Da, decât să îi văd iarăşi pe unii care fie pentru putere, fie de bişniţă şi-au făcut fel şi fel de afaceri. El nu o să facă rahaturi din acestea. Chiar văd un om care ar putea să fie altfel. Şi totuşi, primarul Bucureştiului ne reprezintă, face parte din primii trei oameni în stat. Când vine o vizită oficială din străintătate, primarul Bucureştiului primeşte, în general. Pe mine mă interesează să văd un om care ştie să se îmbrace, care vorbeşte engleza perfect, vorbeşte franceza perfect, care are cultură generală şi care ştie să se adreseze oamenilor. Pentru imaginea ţării mele mă intereseză foarte tare. Primarul este cel din faţă, e cel pe care îl vezi şi care mai dă şi ordine. Oricum, este o echipă, vor fi votaţi şi cei din Consiliul Local..
Eu îl admir că a avut curajul (să candideze – n.r.). De mine se trage foarte tare de mânecă şi nu am avut nici curajul, nici voinţa să mă bag în porcăria asta de politică până acum.
L-ai susţine public în timpul campaniei?
Da… Chiar mă bucur că a făcut acest pas, pentru că eu zic că e un pas bun. M-am săturat să vad oameni cu gura mare care nu fac nimic. Sunt o grămadă de parametri la care mă uit la când văd un candidat potenţial, iar el umple aproximativ toţi parametrii de care am zis.
Ce părere ai despre faptul că Irinel pune pe locul al doilea problema câinilor maidanezi?
Are dreptate, pentru că problema cu maidanezii este strict a noastră şi a fost, oricum, prost spusă şi politizată la maxim. Aici chiar vorbesc în cunoştinţă de cauză, dat fiind că tocmai am primit o diplomă pentru sprijinul asociaţiei care se luptă cu asta. Toată porcăria asta este o încercare prin manipularea statisticilor. S-au scris nişte statistici aberante şi el poate să aibă acces la statisticile reale. Nu există două milioane de câini maidanezi. Asta e o aberaţie, ca să se poată sustrage nişte bani. Pe cap de câţel pentru eutanasiere se iau între 20 şi 200 de euro. Dacă înmulţim aceşti bani cu două milioane, scoatem bani de campanii…
Consideri importantă înfrăţirea Bucureştiului cu alte oraşe?
Înfrăţirea cu alte oraşe înseamnă mult mai mult decât să pui sub plăcuţa oraşului tău "oraş înfrăţit cu … ". Înseamnă schimburi, imagine şi oameni care vin. Deocamdata, investitorii au început să cam plece. Comentam cu nişte prieteni străini că unii dintre expaţii noştri, pe care îi aveam chiar de 15 ani în Bucureşti, au început să plece spre Asia pentru că deja devenim scumpi.
Cum ne va reprezenta Irinel în faţa politicienilor străini?
El e un om de afaceri şi ştie să vorbească faţă în faţă cu un alt om de afaceri într-o vizită, să zicem. Pe mine mă interesează să se trăiască faţă în faţă cu un om ca Iri, care să se priceapă la business? Mă interesează, pentru că el o să ştie să le spună cuvintele care o să îi convingă să investească. Nu o să vorbească în limbaj de lemn…
Iri e un om care vorbeşte sincer, la obiect şi nu îl sperii uşor. Am avut politicieni care au fost speriaţi… De la el nu mă aştept la aşa ceva. De la el mă aştept să aibă "cojones" şi picioare înfipte în pământ super solid…
Îmi place că este, ca şi mine şi mii alţii, absolut sătul de politica asta absurdă care se face şi care a atins deja nişte culmi gen Everest. Pentru mine Iri este un om credibil… Nu mai vreau să aud de oameni care, în loc să ia traducători, zic "Now we are at Avatori market"… Vreau să văd şi eu, când vine cineva de afară şi vin oameni importanţi, că nu ne facem de rahat. Numai pentru asta ar fi genial – să nu ne mai facem de rahat cu gafele proverbiale pe care le-am văzut în ultimii ani.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: