La solicitarea Primarului General, Gabriela Firea, operatorii de deszăpezire precum și administrațiile domeniului public din toate sectoarele Capitalei sunt pregătite să acționeze cu un total de 326 utilaje, 839 operatori de deszăpezire și stocuri totale de materiale antiderapante de 15.895 tone, potrivit comunicatuluti transmis de PMB.

În caz de ninsoare abundenta, echipele de deszapezire vor interveni cu prioritate pe arterele principale, cele cu trafic STB,cu obiective sociale și instituții publice, pe pante, rampe și poduri, după care se continuă pe toate străzile din oraș.

De asemenea, STB este pregătită să intervină cu personal și utilaje pentru deszăpezirea cailor de rulare a tramvaielor, buna funcționare a macazurilor și pentru îndepărtarea zăpezii de pe refugiile de tramvai.

STB dispune de stocuri suficiente de material antiderapant și alte substanțe necesare pentru deszăpezire (sare, clorură de calciu etc), are 170 de vehicule de intervenție, precum și de suficient personal pentru îndepărtarea zăpezii de pe peroane.

Totodată, societatea bucureșteană de transport continuă acțiunile de igienizare și de dezinfectare a vehiculelor, cu două treceri pe zi, pentru protejarea călătorilor”, precizează PMB.