Evenimentul Zilei > Actualitate > Breaking news! Biserica Ortodoxă Română, decapitată de Covid-19!
Breaking news! Biserica Ortodoxă Română, decapitată de Covid-19!

Breaking news! Biserica Ortodoxă Română, decapitată de Covid-19!

ÎPS Andrei, mitropolit al Clujului, a fost testat pozitiv pentru Coronavirus. Vestea a venit ca un fulger pentru enoriași.

În ciuda diagnosticului, Mitropolitul Clujului se simte bine şi a ţinut să transmită oamenilor un mesaj de liniştire şi încurajare.

„Eu sunt foarte bine și puternic datorită lui Dumnezeu. Medicii spun că nu am niciun fel de probleme. Transmit pe această cale un mesaj de pace și de liniște, rugându-i pe toți să aibă grijă de ei și de familiile lor”, a declarat ÎPS Andrei.

Cine este ÎPS Andrei?

În vârstă de 71 de ani, ÎPS Andrei este Mitropolitul Clujului din 2011. IPS Andrei este recunoscut şi pentru activitatea derulată în plan administrativ-bisericesc, dar şi în domeniul didactic, fiind cel care a întemeiat Seminarul Teologic Ortodox Liceal „Mitropolit Simion Ştefan” din Alba Iulia, şi a fost printre fondatorii Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Nu este primul oficial al Bisericii care a avut Covid-19!

Postul de televiziune al Patriarhiei Române a anunțat în luna mai decesul Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților ÎPS Pimen. În vârstă de 90 de ani, prelatul era internat de o lună la Institutul „Matei Balş” din Capitală după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

„Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen s-a mutat la Domnul! Dumnezeu să-l odihnească!”, este anunţul postat pe pagina de Facebook a Trinitas Tv.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen a fost confirmat cu coronavirus în 20 aprilie, când a fost transferat de la Spitalul Judeţean Suceava la Institutul „Matei Balş”, cu un elicopter, el având simptome severe de pneumonie.

Transportarea la București a ÎPS. Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților cu un elicopter a stârnit multe discuții privind egalitatea de tratament în cazul bolnavilor infectați cu COVID-19 din Suceava.

Pe 20 aprilie 2020, secretarul de stat în MAI Raed Arafat declara că „am fost solicitați să-l aducem la București, probabil cu încă un pacient de acolo. Acum se ia decizia să sprijinim Suceava, să poată fi eliberat încă un pat de terapie intensivă.

Am fost solicitați să-l aducem la București acum o oră jumătate. E un elicopter de la Iași, de la MAI, cu o echipă SMURD, care o să-l preia și o să-l aducă la Matei Balș”. Arhiepiscopul Sucevei, în vârstă de 90 de ani, a fost adus la București cu un elicopter, împreună cu un alt pacient care trebuia adus în Capitală, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, scrie Antena3.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: