Alimentul care te ajută să trăiești mai mult și mai sănătos. Nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic

Alimentul care te ajută să trăiești mai mult și mai sănătos. Nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic Brânza. Sursa foto: Pixabay

Brânza face parte din produsele lactate care nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic deoarece organismul are nevoie de toate mineralele, vitaminele și ceilalți nutrienți oferiți de acest aliment.

Brânza, beneficii incredibile pentru organismul uman

Un nou studiu arată care că dacă mănânci zilnic brânză, s-ar putea îmbunătăți modul în care îmbătrânești. Mai exact, adăugarea mai multor brânzeturi în dieta ta ar putea fi un factor de îmbunătățire a sănătății mentale, care, la rândul său, are un impact asupra îmbătrânirii sănătoase.

Asta arată studiul cercetătorilor de la Școala de Medicină a Universității Jiao Tong din Shanghai, după ce au analizat datele ADN disponibile public de la 2,3 milioane de europeni.

De asemenea, studiul a constatat că bunăstarea mentală poate fi cel mai important aspect al unei vieți mai lungi și mai sănătoase. Acest lucru este independent de factorii socio-economici, care ar avea, de asemenea, un impact asupra îmbătrânirii sănătoase.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cercetătorii au folosit o tehnică de analiză a ADN-ului numită „randomizare mendeliană” pentru a vedea dacă un lucru cauzează altul. Așa au descoperit că sănătatea mintală este un factor-cheie pentru o îmbătrânire sănătoasă.

Brânză, Branza Albastra, LactatBrânza, beneficii incredibile pentru organismul uman. Sursa foto: Pixabay

Consumul de brânză are influență asupra bunăstării mentale

Cercetătorii au examinat bunăstarea mentală în legătură cu fenotipul independent genetic al îmbătrânirii (aging-GIP). În mod specific, aceștia au examinat cele cinci trăsături comune ale fenotipului independent genetic al îmbătrânirii (aging-GIP): reziliența, sănătatea autoevaluată, durata de viață a părinților și longevitatea.

Cercetătorii au descoperit că brânza este unul dintre cei cinci mediatori cheie ai stilului de viață, cu un impact pozitiv de 3,67% asupra bunăstării mentale factorii de îmbătrânire sănătoasă. Consumul de fructe este, de asemenea, benefic, deși efectul a fost mai mic, de 1,96%.

Dacă nu iubiți brânza, ați putea începe să vă reapropiați de ea, presupunând că rezultatele studiului sunt corecte. Chiar și fără un studiu, s-ar putea recomanda cu ușurință consumul de brânză și fructe ca parte a unei diete sănătoase, atâta timp cât alte probleme de sănătate nu stau în cale.

Tava Cu Branza, BrânzeturiBrânza, beneficii incredibile pentru organismul uman. Sursa foto: Pixabay

Brânza combinată cu fructele ajută la o îmbătrânire mai sănătoasă

Pentru a pune lucrurile în perspectivă, privitul prea mult la televizor a avut un impact negativ de 7,39%. Știu la ce vă gândiți: să mâncați mai multă brânză în timp ce vă uitați la televizor ar putea fi o idee bună. Dar este probabil ca acest lucru să nu fie corect. Brânza singură nu va duce neapărat la o mai bună bunăstare mentală și la o îmbătrânire mai sănătoasă, oricât de interesantă ar fi această perspectivă.

Combinarea brânzei cu mai multe fructe și adoptarea unor obiceiuri mai sănătoase, cum ar fi reducerea timpului petrecut la televizor și a fumatului, ar fi chiar mai bine. Rezultatele studiului ar putea avea un impact asupra viitoarelor politici de sănătate menite să îmbunătățească bunăstarea mentală și îmbătrânirea sănătoasă.

Dar, ca și în cazul oricărui tip de cercetare nouă, vor fi necesare mai multe studii pentru a confirma concluziile. Studiul, disponibil integral pe site-ul nature.com, acoperă doar datele obținute de la europeni, scrie bgr.com.