Borbely a arătat că, având în vedere situaţia socio-politică actuală şi luând în considerare decizia Curţii Constituţionale, este necesar ca oportunitatea alegerilor parlamentare anticipate să fie supusă unei analize foarte serioase.

"Nu ne temem de alegerile anticipate, sunt convins în capacitatea de organizare a UDMR în acest sens. În ultima perioadă, în cadrul Uniunii s-au formulat opinii pro şi contra pe acest subiect, dar între timp s-a schimbat situaţia. În opinia mea, s-ar mai linişti vocea străzii, în acelaşi timp am ajunge la un consens şi cu opoziţia, reprezentanţii lor fiind cei care au lansat ideea alegerilor anticipate. Iar dacă vorbim cu toţii aceaşi limbă, nu rămâne decât să dăm drumul şi să organizăm alegeri parlamentare", a spus, pentru mediafax.ro, ministrul Borbely.
Frunda: "Boală lungă, moarte sigură"
La rândul său, senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat, la Antena 3, că marți subiectul anticipatelor va fi abordat marți în grupurile parlamentare ale Uniunii. “Părerile sunt împărţite, dar mai mulţi sunt acum cu ideea ţinerii alegerilor anticipate, iar faptul că vicepremierul României, Marko Bela, a făcut un anunţ în acest sens se pare că conducerea UDMR va merge pe această linieȚ, a declarat Frunda. Acesta mai spune că, în funcție de ceea ce vor stabili grupurile parlamentare, Consiliul Reprezentanţilor Unionali se va întruni pentru a lua "o decizie politică definivă". Frunda s-a pronunțat, în nume personal, pentru anticipate, motivând că “s-a ajuns la punctul limită". “Boala lungă, moarte sigură, trebuie să scurtăm cât mai mult această boală", a comentat el.